Mrkvová torta fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 31. júla 2010
Mrkvová torta (fotorecept)
Foto: tatranka

Keď som prvý krát čítala tento recept, hneď ma oslovil.Páčilo sa mi,že jedna z ingrediencii je mrkvička.Ja viem,že jedna torta z mrkvovým prídavkom mi Zobraziť celý popisKeď som prvý krát čítala tento recept, hneď ma oslovil.Páčilo sa mi,že jedna z ingrediencii je mrkvička.Ja viem,že jedna torta z mrkvovým prídavkom mi zrak nezachráni,ale oslovil ma tento recept a pečiem ho rada.

16
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
5 kusov
250  g
60  g
300  g
300 g
1  lyžička
1  lyžička
štipka
1 lyžica
Poleva:
200  g
2  lyžice
Ozdoba:




Postup

  1. 1

    Ingrediencie na cesto spracujeme takto.Sneh vyšľaháme na tuho s cukrom,pridáme žĺtka.Do múky zamiešame prášok do pečiva a pomaly pridáme do masy.Soľ,rum,citr.kôru.Pridáme nastrúhanú mrkvu a nakoniec pomaly vmiešame mandle,alebo orechy./pomleté/.

    Mrkvová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymastíme a vysypeme múkou tortovú formu a pripravenú masu vlejeme do vnútra.

    Mrkvová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov.Asi po 20 minútach drevenou špailov vyskúšame cesto.Ak sa nelepí,je hotové. Nakoniec si vymiešame polevu.Cukor aj s citrónovou šťavou vymiešame do hladka.Na teplú tortu pomaly rozotrieme. Stačí aj len poleva.No ja si to vylepšujem ovocím. Tento ráz to boli jahody.Zákusok je chutný šťavnatý.

    Mrkvová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A ešte ráz na stole hotová.

    Mrkvová torta (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

zdezda
Si šikovnica, šikovná :-), predbehla si ma, ja mám pripravenú mrkvovú bábovku z tohto cesta :-), je fakt veľmi chutné, ani deťom nevadí, že jedia mrkvu :-)
zdezda
:-)))))) ja len v dobrom, chválim Ťa, tatranka !
dobizu
Vyzerá výborne, páči sa mi, že tam nejde veľa múky, musím vyskúšať s bezlepkovou. A orechy milujem. Vďaka za recept. Ukladám... :-)
elisticka
Martuska ake jednoduche a vyzera to super!!!a @dobizu ano myslim ze bezlepkova muka tam moze byt je tam dost vajicok tak by sa to malo podarit.ja pridavam pre istotu trocha psylia......
evanaaa
Elisticka, to psylium ma zaujíma. Ty ho pridávaš do pečenia? A ešte kde ?Nezmení sa konzistencia cesta, veď ono to nadobúda objem? Ak môžeš, odpíš. Ďakujem. A tá tortička zaujímavo vyzerá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia