Foto: tatranka
Keď som prvý krát čítala tento recept, hneď ma oslovil.Páčilo sa mi,že jedna z ingrediencii je mrkvička.Ja viem,že jedna torta z mrkvovým prídavkom mi Zobraziť celý popisKeď som prvý krát čítala tento recept, hneď ma oslovil.Páčilo sa mi,že jedna z ingrediencii je mrkvička.Ja viem,že jedna torta z mrkvovým prídavkom mi zrak nezachráni,ale oslovil ma tento recept a pečiem ho rada.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 kusov |
|
250 g |
|
60 g |
|
300 g |
|
300 g |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
štipka |
|
1 lyžica |
|
Poleva: | |
200 g |
|
2 lyžice |
|
Ozdoba: | |
|
Postup
-
1
Ingrediencie na cesto spracujeme takto.Sneh vyšľaháme na tuho s cukrom,pridáme žĺtka.Do múky zamiešame prášok do pečiva a pomaly pridáme do masy.Soľ,rum,citr.kôru.Pridáme nastrúhanú mrkvu a nakoniec pomaly vmiešame mandle,alebo orechy./pomleté/.
-
2
Vymastíme a vysypeme múkou tortovú formu a pripravenú masu vlejeme do vnútra.
-
3
Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov.Asi po 20 minútach drevenou špailov vyskúšame cesto.Ak sa nelepí,je hotové. Nakoniec si vymiešame polevu.Cukor aj s citrónovou šťavou vymiešame do hladka.Na teplú tortu pomaly rozotrieme. Stačí aj len poleva.No ja si to vylepšujem ovocím. Tento ráz to boli jahody.Zákusok je chutný šťavnatý.
-
4
A ešte ráz na stole hotová.
Diskusia k receptu