
Porcovanie ANANÁSU
Samozrejme keď som pridala recept na vyprážaný ananás ponúkam môj postup porcovanie ananásu, pre mňa je...

Jablkový závin z obráteného cesta
Závin, ktorý som upiekla je z obráteného cesta. Chutí fajnovo, je to ľahučké cesto....

Plnka v hrnčeku k hydine
Veľmi jednoduchá plnka, ktorá sa vám bude určite k nedeľnému obedu hodiť.

Pečený diviak s mrkvovo-hráškovým pyré
Pozrite si jednoduchý recept na prípravu diviačieho mäsa od Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory.

Francúzske tartelettes
Špekulovala som na internete hodiny ktorý z receptov na tieto úžasné koláčiky použijem, nakoniec som pospájala...

Morčacie mäso s listovým špenátom a sušenými rajčinami
Keďže napriek zime vonku dni sa už predlžujú a zákonite sa blížime k času, keď zavesíme...

Veľkonočná Panenka v závoji a všeličo iné
Tento recept sa u nás robil vždy na zabíjačku. Urobili sa dve šišky, jedna k...

Mäsový syr (veľkonočný syrek)
Tento recept má v našej rodine dlhé korene a bez neho si Veľkú noc ani neviem predstaviť....

Mäsový páj - Meat pie
Masovy paj - meat pie je tu v Australii velmi oblubene jedlo. Dostanete ho kupit v...

Letná polievka zo žltej maslovej fazuľky
Dostala som žltú maslovú fazuľku a mladú zeleninku, tak som uvarila túto lahodnú letnú polievočku....

Komprdárka
Pri mojom dennodennom varení niekedy neviem kudy-kam, tak siaham po starých babkiných receptoch. Aj táto...

Zemiaková kaša so syrom
Ďakujeme pekne za fotku od používateľky Varechy @michsamant!

Grissini s cesnakom a bazalkou
Vznik talianskych tyčiniek Grissini sa datuje do 17. storočia v Turíne. Sú obľúbené v celom Taliansku,...

Hubové ragú so širokými rezancami
Pred dvadsiatimi rokmi k nám dorazila demokracia a talianska kuchyňa. Demokracia nás trápi do dnes,...

Jabĺčkové pité podľa mňa
Ako som sa zbavila starých jabĺk v pivnici a urobila miesto pre nové :-)

Bombová nátierka z údenej makrely
Makrelu natrhame na väčšie kusky , pridame vnat, smotanu, korenie, citr. štavu a kôru, chren a dobre...

Smažené krevety v limetkovej tempure s pikantnou omáčkou
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie...

Lučenské rezy
Základný recept na Bratislavské rezy. Doma v rodnom kraji sa volali Lučenské rezy. Chodila som...

Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney
Prepelicu vykostíme tak, aby nám z nej zostali prsia a stehná. Plátok pečienky a kúsky...

Grobská lokša plnená paštétou z husacej pečene
Husaciu pečeň podusíme na panvici. Necháme vychladnúť.

Cestovinový šalát
Fajnový šalátik ... Výborný na večeru :D :D... Prepáčte za kvalitu obrázka mala som pri sebe iba...

Hustá paradajková polievka s pohánkou
Paradajkovu polievku mame velmi radi. Hlavne vtedy, ked je z cerstvych paradajok. Ked sa...

Parížsky ??? šalát
Tie otázniky v názve receptu sú tam preto lebo šalát som pripravoval pre kamarátku čo mala na...

Jablkový koláč so škoricovou posýpkou
Tohto roku sa urodilo jablk ako maku, tak jablkové koláče budú častejšie.