Foto: kochlik
Kuracie stehienka na južný spôsob sú výbornou inšpiráciou pre všetkých, ktorí milujú jedlá v jednom hrnci. O stehienka sa nestaráme, nepodlievame, len dáme do Zobraziť celý popisKuracie stehienka na južný spôsob sú výbornou inšpiráciou pre všetkých, ktorí milujú jedlá v jednom hrnci. O stehienka sa nestaráme, nepodlievame, len dáme do rúry, sem-tam na ne žmurkneme očkom, kožičku ovlažíme vlastnou šťavičkou a po hodinke papáme...
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
K príprave neuveriteľne šťavnatých kuracích stehienok si prichystáme plech na pečenie, ktorý potrieme olivovým olejom a na pásiky nakrájame čerstvú papriku, na mesiačiky nakrájame paradajky a cibuľku...
-
2
umyté a očistené menšie zemiaky si nakrájame na pásiky, ktoré...
-
3
premiešame so zeleninovou zmesou na plechu...
-
4
a poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie dobre zoznámili a osolíme, okoreníme.
-
5
Do takto pripravenej zmesi uložíme hlavného hrdinu - kuracie stehienka. Pekne ich do zeleninky zavŕtame, aby ostali šťavnaté. Stehienka môžeme podľa chuti ešte osoliť a okoreniť podľa chuti.
-
6
Kuracie stehienka už nepodlievame vodou, pretože zeleninka nám pustí dostatok šťavy. Počas pečenia stehienka polievame vlastným výpekom z plechu. Približne 10 minút pred dopečením poliaté kuracie stehienka posypeme čili a dopečieme do zlatista. Plech počas celého pečenia neprikrývame.
-
7
Na upečené stehienka nasypeme postrúhany syr a necháme vo vypnutej rúre voľne roztopiť. Stehienka sú krásne chrumkavé a šťavnaté...Dobrú chuť...
Diskusia k receptu