Zemiaková kaša so syrom

redakcia - fotkaredakcia, 10. februára 2010
Zemiaková kaša so syrom
Foto: michsamant

Ďakujeme pekne za fotku od používateľky Varechy @michsamant!

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť so soľou, až kým sú úplne mäkké. Ešte horúce zemiaky scedíme a roztlačíme ich. Za stáleho miešania do nich vmiešame teplé mlieko.

  2. 2

    Podľa potreby pridáme ešte trochu soli, pažítku, maslo a roztierateľný syr. Ešte horúce to celé ušľaháme, ak sa nám zdá kaša hustejšia, pridáme ešte teplé mlieko a znova ušľaháme.

Diskusia k receptu

Vymazať
haston
ja som na večeru namiesto topeného syra pridal nastrúhaný tvrdý a tiež to bolo dobré..:-)
Vymazať
mamatata2
Bude asi naozaj dobrá, lebo môj vnuk na nej vyrástol. Nevesta toto jedlo volala pyré so syrečkom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia