Foto: donnchaa
Jablkový koláč som našla v kuchárskej knihe. Je vynikajúci a jeho vôňa vám nádherne prevonia celý dom. Robím ho pravidelne na jeseň, pretože vyčaruje Zobraziť celý popisJablkový koláč som našla v kuchárskej knihe. Je vynikajúci a jeho vôňa vám nádherne prevonia celý dom. Robím ho pravidelne na jeseň, pretože vyčaruje príjemnú jesennú atmosféru. Táto dávka je na obyčajný plech.
príprava
na 180 - 200 °C
Suroviny
375 g |
|
190 g |
|
30 g |
|
1 ks |
|
6 - 8 PL vlažná |
|
štipka |
|
3 PL nasekané (vlašské alebo lieskové) |
|
1 kg |
|
1 ks |
|
2.5 PL (v griotke) |
|
1 KL |
|
|
|
Posýpka: | |
200 g |
|
1 KL |
|
1 balíček |
|
1 balíček |
|
225 g |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Z hladkej múky, zmäknutého palmarínu, práškového cukru, vajíčka, vody, citrónovej kôry a štipky soli si pripravíme cesto. Cesto sa snažíme vymiešať rýchlo, aby sme ho zbytočne nezohrievali. Vyvaľkáme a dáme na plech vystlaný papierom, ktorý sme vymastili a posypalii hrubou múkou.
- 2
Cesto posypeme nasekanými orechmi.
- 3
Jablká ošúpeme, pokrájame na plátky a husto nimi obložíme koláč. Pokvapkáme šťavou z citróna.
- 4
Koláč posypeme hrozienkami, škoricou a kryštálovým cukrom. Podľa toho, ako kyslé alebo sladké sú jablká, dáme množstvo cukru.
- 5
Maslo, cukor, škoricu, vanilku a múku rukami rozmrvíme. Hotovou posýpkou posypeme jablká.
- 6
Koláč pečieme na 180 - 200 °C asi 35 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@arasidka veď ty máš ridgebacka !!! :))))