Anízové srdiečka

tothka - bez fotkytothka, 28. novembra 2010
Anízové srdiečka
Foto: tothka

Aj ja som podľahla predvianočným prípravám a tak som sa včera rozhodla vyskúšať nejaké nové recepty na vianočné pečivo. Upiekla som na skúšku tieto Zobraziť celý popisAj ja som podľahla predvianočným prípravám a tak som sa včera rozhodla vyskúšať nejaké nové recepty na vianočné pečivo. Upiekla som na skúšku tieto srdiečka a dnes, po návšteve mojich detí a vnúčat mi ledva zostalo na odfotenie. Keďže všetci sme sa zhodli že sú výborné a nám veľmi chutia, rozhodla som sa uverejniť aj tento recept.

80
porcií
120 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

275 g, alebo maslo
 , alebo 2 vanil.cukor
2 ks
150 g
500 g
1/2 káv. lyž.
1/2 káv. lyž.
2 káv.lyž.




Postup

  1. 1

    Maslo a vanilku vymiešame do peny, pridáme po jednom vajcia, po troške pridávame práškový cukor a strúhanú citronovú kôru a šľaháme ešte aspoň 5 min.

  2. 2

    Preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, kakao a koreniny. V niekoľkých dávkach primiešame k vajcovo maslovej hmote a dôkladne spracujeme špirálami kuchynského robota. Cesto by sa nám nemalo lepiť a je vláčne. Ak by sa vám hmota zdala tvrdá, alebo sa drobila pridajte 2 - 3 polievkové lyžice vody . Cesto dáme na dve hodiny na chladné miesto odpočinúť.

  3. 3

    Na podložke vyvaľkáme cesto po častiach na hrúbku asi 3 mm. Formičkou vykrajujeme srdiečka a kladieme ich na plech . Nezabudnite na papier na pečenie. Do rúry zohriatej na 180 stupňov dáme piecť na 12 - 15 min. Pokračujeme kým nezlikvidujeme všetko cesto. Mne vyšlo 5 plechov, ale záleží na veľkosti vykrajovačky. Cesto sa nerozteká ani sa veľmi nezväčšuje, takže nemusíte mať obavu zo zlepenia. Vychladnuté srdiečka namáčame do vo vodnom kúpeli roztopenej čokolády a necháme stuhnúť polevu. Pri zdobení sa fantázii medze nekladú. Chuťovo mi keksíky pripomenuli trošku Indián keksy a z dávky urobíte asi 80 ks srdiečok.

Diskusia k receptu

sovka62
Vyzerajú výborne. A Indián keksy sme vždy mali radi, len teraz sa mi zdajú akési iné, tvrdé a bez chuti. Neviem, či zmenili receptúru, alebo sa mne zmenila chuť. Tak vyskúšam, dúfam, že sa zavďačím.
evanaaa
Vydržalo by to odteraz do Vianoc? Myslím tým, či by to nestvrdlo, keby som to išla piecť. Ale musela by som z polovičnej dávky, pre nás to je veľa.
tothka
@evanaaa neviem ti presne povedať, pretože aj ja som tento recept skúšala iba po prvý krát. Z toho čo som upiekla mi zostala asi jedna tretina, takže do Vianoc nám určite nevydržia. Včera som ich dala do plastovej krabice, tak uvidím. Myslím že uzavreté nestvrdnú.
tothka
@remcula ja som mala problém ten aníz zomlieť, tie semienka sú veľmi malé a upchávali mi mlynček na korenie. Až teraz mi došlo, že som ho mohla mlieť spolu s novým korením, no čo už, to som mala zase doma mleté, takže mi to nedocvaklo, možno nabudúce.
danculka
Vyzerajú pekne,ja meliem aníz mixérom ,používam ho do oplátok a trubičiek na vianoce ,keksíky si uložím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia