Foto: zirafninka1
Nepečené, hravo farebné dobroty na vianočný stôl.
Postup
-
1
Lieskovce si v elektrickom mixéri pomelieme najemno.
- 2
Do hrnca nalejeme smotanu, vodu, prisypeme cukor a na miernom ohni varíme cca 10 min. Odstavíme.
- 3
Do hrnca postupne prihadzujeme po kockách horkú čokoládu. Miešame, aby sa čokoláda rozpustila. Prisypeme oriešky, premiešame a prelejeme do uzatvárateľnej nádoby. Necháme mierne vychladnúť, zatvoríme a uložíme na chladné miesto.
- 4
Z vychladnutej zmesi tvoríme guľky, ktoré máčame v bielej čokoládovej poleve a vyvaľkáme v kokose. Hotové guľky spájame čokládovou polevou, dozdobíme marcipánom a čokoládou.
- 5
Z rovnakej orieškovej hmoty som robila aj zasnežené úliky
- 6
a vianočné stromčeky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu