Foto: marijanna
Šubare alebo ruske kape je kolačik,ktory som spoznala tu v Slovinsku a myslim,aspon my tak povedali, že je to srbsky recept, kto vie....hlavne,že je Zobraziť celý popisŠubare alebo ruske kape je kolačik,ktory som spoznala tu v Slovinsku a myslim,aspon my tak povedali, že je to srbsky recept, kto vie....hlavne,že je dobry a chutny.........
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
20 PL |
|
1 |
|
2 pl |
|
10 PL vlažná |
|
PLNKA: | |
0.5 l |
|
4 pl (škrobový prášok) na prípadné zahustenie |
|
7 pl |
|
125 g |
|
2 ks |
|
300 g |
|
|
|
Este k piskote: | |
18pl |
|
Postup
-
1
SUroviny na piškotu rozdelit na polovicu. Vymiešat piškotu z 3 vajec, najprv upečieme svetlu. Cesto vylejeme na naolejovany pekač. Po opečeni ked sa trocha ochladi vykrajujeme pomocou pohara kruhy-kolieska. Poharik namačame do vody a tak vykrajujeme ide to lahšie. Upečieme druhu piškotu do ktorej sme pridali 2pl kakak a taktiež po upečeni vykrajujeme kolieska. Uvarime krem_- mlieko dame do hrnca k tomu cukor a privedieme k varu, trocha mlieka si nechame a vnom rozmiešame gustin. Ked mlieko začne vriet vmiešame gustin uvarime hustu kašu a po vychladnuti vymiešame s polovičkou margarinu. Žlte koliesko zlepujeme skremom s hnedym a natrieme aj boky. Ked si všetko namažeme tak potom valame boky v kokose. Poukladae na tacku a ešte si rozpustime čokoladovu polevu a polejeme šubare po vrchu. Ak sa vam nechce takto s tym piplat tak upečieme cesto z 6 vajec, vykrajujeme kolieska,ktore potom prerežeme po polovičke-po strede a tak plnime. A ak ja robim aj krem klasicky zo zlateho klasu a aj ten som už dala parižsky-zo sladkej smotany boli užasneeeeeeeeee ...piškoty pečte ako obvykle-kazdy pozna svoju ruru najlepše...cas je orientačnyyyyy
- 2
upecieme piskotu
- 3
tmavu..
- 4
vykrajujeme...
- 5
lepime.....
- 6
obalime v kokose
- 7
polejeme vrch cokoladou
- 8
...hmmm recept mam uverejneny aj na mmb pod menom Marijanna ID 49716
- 2
Diskusia k receptu