Foto: elekra
Nové zemiaky priam lákajú k takejto úprave. Máme ich veľmi radi a dajú sa jesť k rôzne pripraveným mäsám alebo so šalátom ako ľahká Zobraziť celý popisNové zemiaky priam lákajú k takejto úprave. Máme ich veľmi radi a dajú sa jesť k rôzne pripraveným mäsám alebo so šalátom ako ľahká večera.
porcie
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Nové zemiaky umyjem a dám variť na cca 10 minút.
-
2
Kým sa zemiaky varia pripravím si bylinky ( vetvičku rozmarínu, tymián a petržlenovú vňať) a jarnú cibuľku.
-
3
Obvarené zemiaky scedím
-
4
nakrájam na hrubšie kolieska (môžu byť aj na polovičky alebo štvrtinky),
-
5
posypem hrubozrnnou morskou soľou a polejem olivovým olejom a dám piecť do vyhratej rúry na 175 °C asi na 35-45 minút. Počas pečenia premiešam, aby sa mi neprichytili na plech.
-
6
Nadrobno si nakrájam pripravené bylinky a jarnú cibuľku (táto fotka sa mi moc nevydarila)
-
7
a pridám ich k upečeným zemiačikom.
-
8
Premiešam a preložím na servírovací tanier a ešte pokvapkám olivovým olejom.
-
9
U nás boli prílohou dusenej roštenky s cibuľkou a uhorkovým šalátom.
Diskusia k receptu