Pečené zemiaky - fotorecept

elekra - fotkaelekra, 20. mája 2012
Pečené zemiaky - fotorecept
Foto: elekra

Nové zemiaky priam lákajú k takejto úprave. Máme ich veľmi radi a dajú sa jesť k rôzne pripraveným mäsám alebo so šalátom ako ľahká večera.

4
porcie
10-15 minút
príprava
35-45 minút
na 175 °C

Suroviny

1 kg
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nové zemiaky umyjem a dám variť na cca 10 minút.

    Pečené zemiaky - fotorecept - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa zemiaky varia pripravím si bylinky ( vetvičku rozmarínu, tymián a petržlenovú vňať) a jarnú cibuľku.

    Pečené zemiaky - fotorecept - obrázok 2
  3. 3

    Obvarené zemiaky scedím

    Pečené zemiaky - fotorecept - obrázok 3
  4. 4

    nakrájam na hrubšie kolieska (môžu byť aj na polovičky alebo štvrtinky),

    Pečené zemiaky - fotorecept - obrázok 4
  5. 5

    posypem hrubozrnnou morskou soľou a polejem olivovým olejom a dám piecť do vyhratej rúry na 175 °C asi na 35-45 minút. Počas pečenia premiešam, aby sa mi neprichytili na plech.

    Pečené zemiaky - fotorecept - obrázok 5
  6. 6

    Nadrobno si nakrájam pripravené bylinky a jarnú cibuľku (táto fotka sa mi moc nevydarila)

    Pečené zemiaky - fotorecept - obrázok 6
  7. 7

    a pridám ich k upečeným zemiačikom.

    Pečené zemiaky - fotorecept - obrázok 7
  8. 8

    Premiešam a preložím na servírovací tanier a ešte pokvapkám olivovým olejom.

    Pečené zemiaky - fotorecept - obrázok 8
  9. 9

    U nás boli prílohou dusenej roštenky s cibuľkou a uhorkovým šalátom.

    Pečené zemiaky - fotorecept - obrázok 9

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
milujem zemiaky v akejkolvek podobe - ale cim su pripecenejsie , tym mi chutia viac :-)No a tie bylinky im dodaju taku vybornu chut , ze naozaj su krasnou prilohou ku comukolvek ...
@Elekra ,tuto sobotu som uz kupila nove ruzove zemiaky na trhu u nas. Cena:1,60 €/kg. Mlady hrasok:4,0 €/kg, zahradne jahody:7,0 €/kg. Zemiaky sa nikdy nepripecu na dno, ked ich najprv povarime bez soli a potom dame zapiect. Solime az po upeceni.
Nove zemiaky v akej kolvek uprave. No najradsej len tak uvarene, poliate poprazenou cibulou a s kyslym mliekom. Tie ceny, co uvadza marienka44 je zial realita. Budem musiet sa ist pozriet na sever za hranice.

Pridaj komentár k receptu: