Feniklový marinovaný šalát fotorecept

porzellanka - fotkaporzellanka, 15. decembra 2010

Skuste raz tento trosku netradicny, ale vyborny salat. Hodi sa ako slavnostnejsie predjedlo, ale aj ako lahka vecera. Napriklad na Vianoce, ked sme uz vsetci prejedeni vyprazaneho kapra a pecenej husi a ziada sa nam nieco celkom lahke na veceru. Nepamatam si uz, odkial mam tento recept, ale som zan autorovi vdacna. Moze sa pripravit aj trosku v predstihu, potom ale marinadu a koreniny pridat tak 1-2 hodiny pred podavanim. Skusim znovu podrobnejsi popis, aby zvladli pripravu aj nekuchari.

6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

1 kg, čerstvý
60 g
2 PL
1 PL
50 ml
30 ml
1 KL
1 zväzok
80 g
100 g
100 g
1 KL
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravime si vsetky suroviny. Ocistime fenikel, salotku. Umyjeme rukolu, otrhame stopky a potrhame ju na drobnejsie.

    Feniklový marinovaný šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Salotku nakrajame na kocky a zalejeme vinnym octom, citronovou stavou a olejom. Pridame cukor, sol, (najlepsie) cerstvo zomlete cierne korenie. Susene paradajky a salamu pokrajame, Pecorino alebo iny tvrdy syr (parmesan) nahrubo nastruhame. Ak mame vhodny struhak, nastruhame fenikel na tenke platky. Ak nemame, nakrajat na tenucke platky,ako hobliny.

    Feniklový marinovaný šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vsetky prisady okrem oliv a rukoly pridame do misy ku salotke, premiesame a nechame pokial mozno v chlade asi hodinu marinovat. Medzitym umyjeme rukolu, otrhame stopky a potrhame ju na drobnejsie. Pred podavanim zmiesame so salatom, ozdobime olivami a feniklovymi semiackami. Na mojej fotke ich ale nevidno, pretoze ich nepridavam. V povodnom recepte ale su.

    Feniklový marinovaný šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Toto nie je moja fotografia, ale ak by niekto nevedel, ako vypada nepostruhany fenikel (viem ze u nas na Slovensku az taky bezny nie je, alebo nebol), stiahla som fotku z Wikipedie. Neviem ci sa moze zverejnit, ak nie, Admin ju odstrani. Zial som zabudla fenikel odfotit, predtym nez som ho ocistila.

    Feniklový marinovaný šalát (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Veru nevedela som ako fenikel vyzerá... poznám len jeho semienka a ich chuť, má aj táto cibuľa či hľuza takú chuť? Keď ho niekde uvidím vyskúšam...:-)
dnes sme mali k večeri, len bez syra a salámy, aj s tými semiačkami feniklu. naozaj jemný, lahodný šalátik. vďaka za nápad.
dal by som si niečo podobné aj v teplom prevedení, najmä keď sneží....:)

Pridaj komentár k receptu: