Foto: porzellanka
Skuste raz tento trosku netradicny, ale vyborny salat. Hodi sa ako slavnostnejsie predjedlo, ale aj ako lahka vecera. Napriklad na Vianoce, ked sme uz Zobraziť celý popisSkuste raz tento trosku netradicny, ale vyborny salat. Hodi sa ako slavnostnejsie predjedlo, ale aj ako lahka vecera. Napriklad na Vianoce, ked sme uz vsetci prejedeni vyprazaneho kapra a pecenej husi a ziada sa nam nieco celkom lahke na veceru. Nepamatam si uz, odkial mam tento recept, ale som zan autorovi vdacna. Moze sa pripravit aj trosku v predstihu, potom ale marinadu a koreniny pridat tak 1-2 hodiny pred podavanim. Skusim znovu podrobnejsi popis, aby zvladli pripravu aj nekuchari.
porcií
príprava
Postup
-
1
Pripravime si vsetky suroviny. Ocistime fenikel, salotku. Umyjeme rukolu, otrhame stopky a potrhame ju na drobnejsie.
-
2
Salotku nakrajame na kocky a zalejeme vinnym octom, citronovou stavou a olejom. Pridame cukor, sol, (najlepsie) cerstvo zomlete cierne korenie. Susene paradajky a salamu pokrajame, Pecorino alebo iny tvrdy syr (parmesan) nahrubo nastruhame. Ak mame vhodny struhak, nastruhame fenikel na tenke platky. Ak nemame, nakrajat na tenucke platky,ako hobliny.
-
3
Vsetky prisady okrem oliv a rukoly pridame do misy ku salotke, premiesame a nechame pokial mozno v chlade asi hodinu marinovat. Medzitym umyjeme rukolu, otrhame stopky a potrhame ju na drobnejsie. Pred podavanim zmiesame so salatom, ozdobime olivami a feniklovymi semiackami. Na mojej fotke ich ale nevidno, pretoze ich nepridavam. V povodnom recepte ale su.
-
4
Toto nie je moja fotografia, ale ak by niekto nevedel, ako vypada nepostruhany fenikel (viem ze u nas na Slovensku az taky bezny nie je, alebo nebol), stiahla som fotku z Wikipedie. Neviem ci sa moze zverejnit, ak nie, Admin ju odstrani. Zial som zabudla fenikel odfotit, predtym nez som ho ocistila.
dal by som si niečo podobné aj v teplom prevedení, najmä keď sneží....:)