Buchty plnené údeným mäsom a kapustou

Miloš Miklánek
šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove, 3. mája 2010
Buchty plnené údeným mäsom a kapustou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
1 ks
40 g
600 g
100 ml
200 g
300 ml
1 ks
1 ks
10 g
1 g
10 g
20 g




Postup

  1. 1

    Z droždia, cukru, mlieka a múky spravíme kvások. Po vykysnutí pridáme ostatnú múku, mlieko, maslo, vajce, rascu, soľ a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.

  2. 2

    Potom cesto vyvaľkáme a rozdelíme na štvorce, ktoré plníme zmesou na kocky nakrájanej klobásky, údeného mäsa, cibuľky, ktoré orestujeme a pridáme ešte kyslú kapustu a cesnak.

  3. 3

    Zmes dáme na buchty, zabalíme, poukladáme do pekáča a necháme podkysnúť. Potrieme olejom, posypeme sezamovými semienkami a pečieme v predhriatej rúre do zlata.

Diskusia k receptu

michsamant
keby mi take buchty niekto zabalil do uzlicka, aj na vandrovku by som sla :))
alexdidi
aj mne by sa páčila vandrovka s takými fajnovými buchtami
klekipetra
fajn!!
čosi také robíme ako závin alebo tri vrsty na plechu /a keby som to bral na vandrovku, sezamové semienka by museli ostať doma / a viete aké dobré sú takéto buchty a fazuľová polievka?
bojar
alexdidi, 3. mája 2010 o 19:56
aj mne by sa páčila vandrovka s takými fajnovými buchtami


a keby tie buchty boli tak 18 ročné hm to by bola vandrovka
meny
Keď na vandrovku, tak narýchlo by som dala zapiecť dobré sezamové kaizerky. A dža na vandrovku. Super nápad. Po sviatkoch zrealizujeme. ŠUNKY BUDE DOSŤ. PEKNÉ VS A VEĽA DOBREJ , ZDRAVEJ VODY




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia