Buchty plnené údeným mäsom a kapustou
Miloš Miklánek
šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove, 3. mája 2010
šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove, 3. mája 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z droždia, cukru, mlieka a múky spravíme kvások. Po vykysnutí pridáme ostatnú múku, mlieko, maslo, vajce, rascu, soľ a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- 2
Potom cesto vyvaľkáme a rozdelíme na štvorce, ktoré plníme zmesou na kocky nakrájanej klobásky, údeného mäsa, cibuľky, ktoré orestujeme a pridáme ešte kyslú kapustu a cesnak.
- 3
Zmes dáme na buchty, zabalíme, poukladáme do pekáča a necháme podkysnúť. Potrieme olejom, posypeme sezamovými semienkami a pečieme v predhriatej rúre do zlata.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
čosi také robíme ako závin alebo tri vrsty na plechu /a keby som to bral na vandrovku, sezamové semienka by museli ostať doma / a viete aké dobré sú takéto buchty a fazuľová polievka?
aj mne by sa páčila vandrovka s takými fajnovými buchtami
a keby tie buchty boli tak 18 ročné hm to by bola vandrovka