Foto: angelheart
Tento nepečený dezert máme radi, pretože je aj jednoduchý, aj veľmi, veľmi chutný
porcií
príprava
Postup
-
1
Trošku mlieka a Zlatý klas rozmiešame v pohári. Zvyšné mlieko, cukor, vanilkový cukor dáme variť. Keď sa začne variť pridáme rozmiešaný Zlatý klas a povaríme ešte dve minútky. Po vychladnutí pridáme maslo a vymiešame krém.
- 2
Pripravíme si asi 70 cm dlhý pás alobalu, naň rozložíme 3 rady x 7 ks BB keksov, natrieme ich mliekom. Na vrch keksov natrieme polovicu krému. Na krém znovu 3 rady x 7 ks BB keksov, namočiť mliekom, rozotrieť druhú polovicu krému.
- 3
Do stredu poukladať banány. Bočné strany alobalu zdvihneme, tak aby sme spojili BB kekse a vytvorili striešku. Dáme do chladničky vychladiť. Potom si pripravíme čokoládovú polevu, zákusok oblejeme a zase dáme vychladiť do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu