Foto: Olinecka
Kto nestihol napiecť na fašiangy šišky, nech to napraví. Zvládne aj začiatočník.
5-8 minút
príprava
príprava
20-25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5-2 hrnčeky |
|
2 ČL |
|
1/4 hrnčeka |
|
400-500 g (alebo hrudkovitý) |
|
2 ks |
|
na chuť |
|
na posypanie |
|
na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Tvaroh, múku, vajíčka, prášok do pečiva, trocha soli, práškový cukor si nachystáme. Na meranie objemu surovín som použila 300 ml hrnček.
-
2
Do misy dáme všetky ingrediencie a premiešame.
-
3
Vznikne nám vláčne cesto. Pomocou polievkovej lyžice robíme šišky na rozohriatom oleji vysmažame do zlatista z oboch strán. Hotové posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.
@Luclup , šišky má asi každý rád!!!!! Ďakujem!!
@Bzsiska , keď spinká vtedy stihneš!!!
@Mitzy , ďakujem!!!