Foto: julienne
Po neúspešných pokusoch o pečenie domáceho chlebíka som pred tým mala rešpekt. Recepty, ktoré som našla na nete vyzerali síce fajn, ale nakoľko mám Zobraziť celý popisPo neúspešných pokusoch o pečenie domáceho chlebíka som pred tým mala rešpekt. Recepty, ktoré som našla na nete vyzerali síce fajn, ale nakoľko mám zdravotnú špeci diétu, nemohla som nájsť niečo len základne bez vylepšujúcich prísad a korenín. Vu a lááá, tu je recept na úplne základnú chlebovú zmes, ktorú nepokazí ani začiatočník :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si kvások ( trocha mlieka s jednou lyžičkou cukru dáme zohriať, potom pridáme polovicu droždia).
- 2
Kým kvások vyrastie nachystáme si 500 g múky, do ktorej pridáme 2 lyžičky soli, 2 lyžičky razce a 1 pohár vlažnej vody.Kvások nalejeme k ostatným surovinám.
- 3
Odporúčam cesto miesiť mixérom, nakoľko bude dosť tekuté. Na cesto slúžia tie vlnkové metličky. Začneme miesiť a podľa potreby postupne nalievame. Cesto by malo byť skôr redšie.
- 4
Necháme ho v pokoji vykysnúť. A prichystáme si nádobu na pečenie. Vzhľadom na konzistenciu cesta, ho pečiem v zapekacej sklenenej mise, do ktorej ukladám papier na pečenia.
- 5
Po vykysnutí cesto vylejeme do misy vložíme do vopred predhriatej rúry. Prvých 20 minút pečieme na 250 stupňov, počas ktorých krásne zhnedne. Po uplynutí času po štedro potrieme vodou a teplotu znížime na 170 po dobu 50 minút. Poťas pečenia je potrebné chlebík niekoľko krát potierať vodou. Zabezpečíme tým mäkkú kôrku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pečieš ho bez pokrievky?
Chleba je “ dúhový” je vidieť tmavšie a bledšie časti, akoby neboli múky dobre rozmiešané, a to mi cesto miešal robot dosť dobrú chvíľku. Tiež sa mi zdá, že je nedopečený a pritom som ho piekla o 10 min dlhšie ako je v recepte.
Ach jaj....
Napriek môjmu neúspechu ďakujem za recept a možno sa dozviem, čo som urobila zle....
Pekný podvečer.
Podle mě to není moukou, ale kvasnicemi - tam kde je těsto světlejší, dostalo se více kvasnic. K nedopečenosti, možnosti: peče ti trouba jinak /méně/ a též velikost, tvar a druh pečící nádoby hraje svoji roli. Chce to vychytat. Určitě je fajn jít i na další recept. Mohu doporučit: varecha.pravda.sk/recepty/chlebik-od-mamicky/52474-recept...
Vždy se mi povedl, když jsem pekla chleba s droždím. Jsi šikulka, každý začátek jsou otevřené dveře k úspěchu!
Na budúce skúsim chlebík, čo si mi odporučila, ďakujem.
Pekný večer prajem.
Rádo se stalo.
Podobné "obláčky" mi někdy vyšly aj v chlebíku od mamičky a také v kváskovém chlebíku. Není to nic na závadu. Prostě to tak někdy vyjde. Zvlášť když jsi těsto míchala v robote - máš svědomí čisté. Tak ať sa chlebík podarí! Krásný večer aj tebe!