Orechové sucháre

redakcia - fotkaredakcia, 17. februára 2010
Orechové sucháre
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

4 ks
140 g
130 g
100 g




Postup

  1. 1

    Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridávame za stáleho miešania práškový cukor, hladkú múku a nakoniec celé lieskové orechy. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát.

  2. 2

    Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia 20 minút. Po upečení vychladnutý koláč necháme odstáť 24 hodín v igelitovom vrecúšku.

  3. 3

    Následne ho nakrájame na veľmi tenké plátky, položíme na plech a necháme pri teplote 100 stupňov vysušiť v teplovzdušnej rúre.

Diskusia k receptu

Vymazať
oblizprst
Toto robím každé Vianoce, moji chlapci si oblizujú ústa kolom dokola. Majú zdravé zuby a tak to schrúmu raz-dva. Ja dávam aj mandle aj vlašské orechy. Na reze potom tieto suché keksíky vyzerajú vynikajúco a presne tak aj chutia, vrelo odporúčam všetkým vareškám.
Vymazať
yennn
Tento recept robievala moja babička a preto som sa veľmi potešila keď som ho tu našla. Ale keďže som nie skúsená pekárka, tento recept nebol napísaný mojou rečou - ja som slová "za stáleho miešania" pochopila tak, že som pokračovala v "šľahaní" bielkov - čím to (teraz už viem že logicky) celé spľaslo :-( A tiež po 20 minútach na 180st. ešte nebol ani ružový a špáratko bolo mokré, chcelo to ďalších 10 minút. Teraz som ho vytiahla, verím že sa nič strašné nestalo a bude dobrý, teším sa :-)
Vymazať
redakcia
Miešať nie je to isté ako šľahať.... Čo sa týka pečenia, každá rúra pečie inak, treba prihliadať na vlastnosti rúry čo máme doma.... Dúfame že sa koláčik podarí.
Vymazať
yennn
čiže keď už je bielko vyšľahané (obrátim misku a nespadne mi na hlavu :-)) ), tak potom už len "jemne primiešavam"? Ďakujem za radu.
Vymazať
redakcia
Áno, jemne primiešať. Cukor sa dá pridávať aj počas šľahania, múku a orechy už treba len primiešať - to je ďalšia možnosť.
Vymazať
yennn
ahojcek, zostalo mi 8 bielkov z vianocneho pecenia, tak som si znovu spomenula na tento receptik :-) Este jedna otazocka - tie lieskovce treba pred pecenim oprazit a zlupat?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia