Jablkový perník
Foto: slovakbaker
Koláč, ktorý nikdy nesklame... A navyše, jeho príprava je extrémne jednoduchá.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/moj-jablkovy-pernik-fotorecept/77014-recept.html
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
400 g |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
3 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
100 g |
|
štipka |
|
3 ks |
|
400 ml |
|
125 ml |
|
5 ks |
|
100 g sekané |
|
Poleva: | |
120 g |
|
2 PL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Všetky sypké suroviny premiešame, prilejeme mlieko, olej, pridáme vajcia a na záver nahrubo nastrúhané jablká. Cesto dôkladne premiešame a vylejeme na maslom vymazaný a múkou vysypaný plech (38 x 25 cm). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 45 minút.
- 2
Poleva: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu spolu s olejom. Polevou polejeme upečený perník a necháme mierne stuhnúť.
- 3
Na záver koláč posypeme strúhaným kokosom. Keďže už prišla jar, perník servírujeme s čerstvými jahodami. Dobrú chuť!
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu