Perníkový koláč
Perníkový koláč

Jablkový perník

slovakbaker - fotkaslovakbaker, 10. apríla 2022

Koláč, ktorý nikdy nesklame... A navyše, jeho príprava je extrémne jednoduchá.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/moj-jablkovy-pernik-fotorecept/77014-recept.html

40 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
200 g
1 bal.
3 ČL
2 ČL
1 ČL
100 g
štipka
3 ks
400 ml
125 ml
5 ks
100 g sekané
Poleva:
120 g
2 PL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Všetky sypké suroviny premiešame, prilejeme mlieko, olej, pridáme vajcia a na záver nahrubo nastrúhané jablká. Cesto dôkladne premiešame a vylejeme na maslom vymazaný a múkou vysypaný plech (38 x 25 cm). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 45 minút.

  2. 2

    Poleva: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu spolu s olejom. Polevou polejeme upečený perník a necháme mierne stuhnúť.

  3. 3

    Na záver koláč posypeme strúhaným kokosom. Keďže už prišla jar, perník servírujeme s čerstvými jahodami. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia