Jablkový perník
Koláč, ktorý nikdy nesklame... A navyše, jeho príprava je extrémne jednoduchá.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/moj-jablkovy-pernik-fotorecept/77014-recept.html
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 400 g |
|
| 200 g |
|
| 1 bal. |
|
| 3 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 100 g |
|
| štipka |
|
| 3 ks |
|
| 400 ml |
|
| 125 ml |
|
| 5 ks |
|
| 100 g sekané |
|
| Poleva: | |
| 120 g |
|
| 2 PL |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Všetky sypké suroviny premiešame, prilejeme mlieko, olej, pridáme vajcia a na záver nahrubo nastrúhané jablká. Cesto dôkladne premiešame a vylejeme na maslom vymazaný a múkou vysypaný plech (38 x 25 cm). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 45 minút.
- 2
Poleva: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu spolu s olejom. Polevou polejeme upečený perník a necháme mierne stuhnúť.
- 3
Na záver koláč posypeme strúhaným kokosom. Keďže už prišla jar, perník servírujeme s čerstvými jahodami. Dobrú chuť!
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu