Foto: pumaamravec
Chutné a zároveň úplne jednoduché jedlo zo surovín, ktoré má snáď každý stále doma.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V miske zmiešame tvaroh s cukrom a krupicou aby nám vytvoril cesto, ktoré sa neprilepuje na misku.
- 2
Vytvaruje guľky a dáme ich do vriacej vody. Varíme kým nevyplávajú na hladinu.
- 3
Podávame preliate Granko sirupom alebo posypané na masle osmaženou strúhankou. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@kata50 je viacero verzii takychto guliciek, nam doma viac chutia taketo bez vajicka, ale zase nic sa nepokazi ak sa tam prida:) a zalezi aj od kvality tvarohu, niekedy treba pridat viac PL krupice, ale toto je take mnozstvo ktore je akurat, pokial nie je tvaroh neprirodzene mokrejsi:) a zatial sa nam nikdy nerozvarili :)