Strúhaný tvarohový zákusok

richterka - fotkarichterka, 25. apríla 2011
Strúhaný tvarohový zákusok
Foto: richterka

Je to obľúbený koláčik môjho syna. Nerobila som ho často (ide tam 75 dkg tvarohu), ale odkedy máme automat na mlieko a tvaroh si Zobraziť celý popisJe to obľúbený koláčik môjho syna. Nerobila som ho často (ide tam 75 dkg tvarohu), ale odkedy máme automat na mlieko a tvaroh si robím doma, tak ho pečiem častejšie. Je chutný aj o 3-4 dni - ak vydrží.

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

40 dkg
25 dkg
15 dkg
1 bal.
1/2 bal.
1  ks
3 lyžice
Plnka:
75 dkg
25 dkg
1 bal.
1 lyžička kopcom
3 ks
4 ks

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spracujeme na doske na hladké cesto, dáme do chladničky asi na pol hodiny. Potom rozkrojíme na dve časti. Plech vymastíme a vysypeme hrubou múkou a strúhadlom nastrúhame jednu polovičku cesta. Na postrúhané cesto dáme plnku a navrch nastrúhame druhú polovicu cesta.

  2. 2

    Plnka: žĺtky, práškový a vanilkový cukor vymiešame do peny, pridáme tvaroh, solamyl a vmiešame sneh z bielkov. Tvaroh potlačím vidličkou, aby neboli hrčky.

Diskusia k receptu

3sandra3
tie fotky sú naozaj nejako nedobre orezané v redakcii... veľa zbytočného priestoru je za koláčikmi,,,, stena tam nemusí byť... ale viem, aj ja som dávala punčové rezy,,, a rezy nie sú celé, ale zato káble nad mikrovlnkou sú teda dobre viditeľné... a tiež zbytočne....no koláčik máš perfektný....tiež tento mám rada,no napriek tomu som ho ešte neskúšala,,,, dávam si ho do kk
jatanika
treba vždy dávať fotky fotené na šírku, nie na výšku... potom to nespraví... mám tento koláčik rada...
unanoche
tento robila tak dva tyzdne dozadu moja mamina a bol neskutocny!
jarunka
Tento recept mam aj ja niekde zalozeny, musim ho tiez niekedy upiect. Dakujem za pripomenutie.
remcula
Vypadá skvěle a všechno, kde je kokos je u nás vítáno.
ancicka
Koláčik poznám ,je dobrý a tie fotky,ked fotíš vždy daj viac priestoru pred koláčom ako za.
cica2
už som ho robila a odporúčam, je výborný! Krásne sa ti vydaril:)
evanaaa
Tento recept som viackrát videla-čítala, aj tu, ale ešte som neskúšala, je na čase, lebo dobre vypadá. Píšeš, že tvaroh potlačíš aby neboli hrudky - myslíš, už plnku na koláči, alebo samotný pred spracovaním? A aký si použila - hrudkový alebo jemný? (Ja ak mám hrudkový, tak ho v igelit. sáčku vymiesim dopredu).
gabuna
Tento koláč je výborný, dělám ho už dávno, teď ho převzaly i mé dcery. Přeji hezký den.
richterka
ja si teraz tvaroh robím sama z mlieka z automatu, ešte pred tým ako ho zapracujem ho vidličkou potlačím, aby tam neboli hrudky. v pôvodnom recepte je písané že tvaroh prepasírujeme, ale to som nikdy nerobila. potrebné množstvo tvarohu získam cca zo 4 l mlieka, čo vyjde asi o polovicu menej ako kupovaný tvaroh a je omnoho lepší.
orchidea
Veľmi dobrý zákusok, ja dávam na vrch ešte kakaovú polevu mám to tak už dávno uvedené v recepte od sestry.
nadia56
@Richterka , vynikajuci zakusok, uz dlho som sa ho chystala upiect, vcera sa naskytla prilezitost, mal velky uspech a na dnes ostali len dva malicke kusky, len som palmarin nahradila maslom, dakujem za recept, zelam ti pekny den:-)
hubata
joj, recept mám od kolegyne ktorá zomrela a tak si mi pripomenula aj skvelú chuť koláčika aj moju kolegyňu........
tiginko
tento kolac milujeme, skuste ho aj s malinami - cerstvymi alebo mrazenymi, ktore dame na tvaroh pod vrchne cesto...mnam
zornicka5
Z fotografie koláčika sa zdá, akoby polovica strúhaného cesta bola biela a druhá polovica kakaová. Alebo sa mýlim? Z
zornicka5
Z fotografie koláčika sa zdá, akoby polovica strúhaného cesta bola biela a druhá polovica kakaová. Alebo sa mýlim? Z
zornicka5
Z fotografie koláčika sa zdá, akoby polovica strúhaného cesta bola biela a druhá polovica kakaová. Alebo sa mýlim? Z
richterka
cesto je kakaové celé, v strede je biela tvarohová plnka. na spodok nastrúham takú väčšiu polovicu, potom dám plnku a navrch nastrúham tú menšiu polovicu cesta. vyskúšaj, som presvedčená, že vám bude chutiť.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha