Foto: richterka
Je to obľúbený koláčik môjho syna. Nerobila som ho často (ide tam 75 dkg tvarohu), ale odkedy máme automat na mlieko a tvaroh si Zobraziť celý popisJe to obľúbený koláčik môjho syna. Nerobila som ho často (ide tam 75 dkg tvarohu), ale odkedy máme automat na mlieko a tvaroh si robím doma, tak ho pečiem častejšie. Je chutný aj o 3-4 dni - ak vydrží.
príprava
na 180 °C
Suroviny
40 dkg |
|
25 dkg |
|
15 dkg |
|
1 bal. |
|
1/2 bal. |
|
1 ks |
|
3 lyžice |
|
Plnka: | |
75 dkg |
|
25 dkg |
|
1 bal. |
|
1 lyžička kopcom |
|
3 ks |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny spracujeme na doske na hladké cesto, dáme do chladničky asi na pol hodiny. Potom rozkrojíme na dve časti. Plech vymastíme a vysypeme hrubou múkou a strúhadlom nastrúhame jednu polovičku cesta. Na postrúhané cesto dáme plnku a navrch nastrúhame druhú polovicu cesta.
- 2
Plnka: žĺtky, práškový a vanilkový cukor vymiešame do peny, pridáme tvaroh, solamyl a vmiešame sneh z bielkov. Tvaroh potlačím vidličkou, aby neboli hrčky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu