Pečený Kardio bôčik fotorecept

michal1977 - fotkamichal1977, 17. marca 2013

Jednoduché jedlo, z ktorého by mal isto radosť aj MUDr.Bukovský a kardiochirurgovia... Ale vždy je to pri jedle tak, že čo je nezdravé je Zobraziť celý popisJednoduché jedlo, z ktorého by mal isto radosť aj MUDr.Bukovský a kardiochirurgovia... Ale vždy je to pri jedle tak, že čo je nezdravé je naopak strašne chutné...

8
porcií
15 minút
príprava
240 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
15 strúčikov




Postup

  1. 1

    Jednoduché jedlo, málo potrebných surovín. Na fotke som zabudol mletú rascu (ale kto nechce, môže dať iba celú)...

    Pečený Kardio bôčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kožu na bôčiku narežeme na mriežku, poriadne nasolíme, prešpikujeme cesnakom, posypeme celou a mletou rascou. Ja vždy poriadne potriem bôčik aj roztlačeným cesnakom. Najlepšie je, aby sme mäso nechali odpočinúť aj do druhého dňa (ale neviem, kto chce toľko čakať :) )...

    Pečený Kardio bôčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ja som mäso nechal odpočinúť iba 4 hodiny a potom šup ho na misu. Podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a pečieme 3 hodiny na 180 stupňov a potom 30 minút bez, aby sa krásne opieklo do chhrumkava.

    Pečený Kardio bôčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A môžeme jesť ihneď, ale mne viac chutí na druhý deň, keď ho vytiahnem z chladničky... No nie je nad zdravú stravu??? Dobrú chuť.

    Pečený Kardio bôčik (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tiginko
presne takýto milujem! Poriadne prešpikovaný cesnakom, rasca a soľ. A veru aj studený nemá chybu.
stacy77777
veru aj u nás raz za čas príde na radu... a masť čo zostane s takým čerstvým voňavým chlebíkom...
radost
@Michal1977
nuž..toto by hoc aj každý týždeň jedol s chuťou môj muž...teplý či studený-nad pečený bôčik lepšie jedlo "není"-kyslá kapusta plus knedľa-všetky ostatné dobroty sú vedľa...:-))lebo vraj-aj-klby mastí-to sú jeho slasti..o kúsok by ťa určite prosil-a za odmenu aj na rukách nosil....:-))))
rein
Akurát teraz som ho dopiekol,ako keby si mi myšlienky čítal.Už len knedľu dorobiť a je to.Dobrú chuť aj Tebe.
manya
podobnú fajnotku robím môjmu mužovi a keď má žlčník zakopanú vojnovú sekeru, dám si aj ja
sovka62
Aj my ho máme predpísaný obaja, ja k nemu ešte aj tabletky na cholesterol. Aj ten predpis dodržiavame, bôčik sme mali pred týždňom v sobotu.
tedyka
Vyzerá fantasticky.Aj ja mám rada pečené až na druhý deň z chladničky,ak z neho niečo zostane.
abdul
@Michal1977 : Ááách, bôčik. MUDr.Bukovský by mal len vtedy radosť, keby tam bola ďatelina, šalát a banánový list. Inak recept špičkový.
arokis1
mám od včera v chladničke a baštime až večer, ako "ľahkú večeru"... a zatiaľ sme okey, žijeme :-))
frezia68
Niet nad zdravé stravovanie :-) lebo ak počúvame svoje telo,ono našepkáva,či môžeme.A moje teraz piští,ba priam kričí,že by to chcelo.A to len 2 dni sa zdravo stravujem :-)))
afataga
keby som nebola dnes piekla krkovicku aj by som ti zavidela
ludka10
...ja obcas tiez poslem cholesterol na dovolenku a s radostou si pochutnam na takejto dobrotke a tato Tvoja je neskutocne lakava.:-))))
sonulienka
tak toto som nemala vidieť naozaj len slintať tak by som si dala ale tiež žlčové cesty sa búria... žlčník už nemám ale nič sa nezlepšilo
hannah22
1***... fantázia, ale iba raz v roku aby človek nezabudol ako chutí.... :))
burika
Velmi chutne, moja mama a aj ja niekedy iba uvaríme bôčik vo slanej vode + peper ,bob.lit ,nove korenie. Pred výchladnutím potrieť cesnakom a rocha papriký môže aj páliva a dať vychladiť. Studené chlieb horčica a čo si ešte k tomu. Je to tiež eňo ňuňo :)
kocicka99
včera som piekla túto dobrotku a chlapi mali hrčky za ušami, len sa tak zaprášilo :) super receptík :)
racik
Výborný recept, včera som ho robil a nenarušil zabehaný spôsob stravovania pri zdravom životnom štýle, takáto dobrota ho občas môže len doplniť. Odporúčam po 2 hod. dusení pod alobalom vybrať z pekáča na dosku, vybrať kosti, pokrájať na 2 cm plátky z jednej strany a vrch potrieť horčicou poukladať naspäť na pekáč a bez alobalu piecť ešte 45 min.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia