Foto: michal1977
Jednoduché jedlo, z ktorého by mal isto radosť aj MUDr.Bukovský a kardiochirurgovia... Ale vždy je to pri jedle tak, že čo je nezdravé je Zobraziť celý popisJednoduché jedlo, z ktorého by mal isto radosť aj MUDr.Bukovský a kardiochirurgovia... Ale vždy je to pri jedle tak, že čo je nezdravé je naopak strašne chutné...
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Jednoduché jedlo, málo potrebných surovín. Na fotke som zabudol mletú rascu (ale kto nechce, môže dať iba celú)...
-
2
Kožu na bôčiku narežeme na mriežku, poriadne nasolíme, prešpikujeme cesnakom, posypeme celou a mletou rascou. Ja vždy poriadne potriem bôčik aj roztlačeným cesnakom. Najlepšie je, aby sme mäso nechali odpočinúť aj do druhého dňa (ale neviem, kto chce toľko čakať :) )...
-
3
Ja som mäso nechal odpočinúť iba 4 hodiny a potom šup ho na misu. Podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a pečieme 3 hodiny na 180 stupňov a potom 30 minút bez, aby sa krásne opieklo do chhrumkava.
-
4
A môžeme jesť ihneď, ale mne viac chutí na druhý deň, keď ho vytiahnem z chladničky... No nie je nad zdravú stravu??? Dobrú chuť.
nuž..toto by hoc aj každý týždeň jedol s chuťou môj muž...teplý či studený-nad pečený bôčik lepšie jedlo "není"-kyslá kapusta plus knedľa-všetky ostatné dobroty sú vedľa...:-))lebo vraj-aj-klby mastí-to sú jeho slasti..o kúsok by ťa určite prosil-a za odmenu aj na rukách nosil....:-))))