Piškótové rezy fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 20. augusta 2011
Piškótové rezy (fotorecept)
Foto: ancicka

Takéto rezy piekla ešte moja mama.Ona plnku robila s hladkej múky a ja som si prispôsobila tak,že ja do plnky varím puding.Vtedy nebol taký Zobraziť celý popisTakéto rezy piekla ešte moja mama.Ona plnku robila s hladkej múky a ja som si prispôsobila tak,že ja do plnky varím puding.Vtedy nebol taký výber rôznych produktov ako je dnes.Piekla som ho pri jednej rodinnej oslave a popri iných dobrotách tento bol prvý zjedený. Není sladký a vonia rumom.

42-46
porcií
90 minút
príprava
5-7 minút
na 160-170 °C

Suroviny

40 dkg
10 dkg (margarín)
10 dkg
1+1
2 PL
1 čl
 troška
1/2 ks
Plnka:
8 dl
3 ks
1 ks
20 dkg
25 dkg /hera/helia
2 dl ,silná
podľa chutí /um
300 g




Postup

  1. 1

    Z úvedenych prísad uhnetieme cesto.

    Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozdelíme napoly.

    Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesta vyvaľkáme vo veľkostí plechu a prenesieme na vymastený plech.Upečieme.Pečie sa na veľkom plytkom plechu.

    Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z mlieka,pudingových práškov a vanilkového cukru uvaríme puding,

    Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po uvarení prikryjem foliou ,aby sa mi nevytvorila kôrka.Robím to vtedy,ked nemám čas na občasné miešanie.

    Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Maslo s cukrom vymiešame.

    Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uvaríme silnú kávu a pridáme rum.Podľa chutí!Do tejto kávy potom budeme máčať piškoty.

    Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vychladnutý krém zmiešame s maslom a vyšľaháme.Krém rozdelíme na tri časti.

    Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Krém natrieme na jeden upečený plat a poukladáme namáčané piškoty

    Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na piškoty plnku,

    Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    znova piškoty,

    Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a na to plnku.Rozotrieme rovnomerne na plnku položíme druhý plat.

    Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na vrch čokoládová poleva.Polevu rovnomerne rozotrieme a necháme stuhnúť.

    Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

zdezda
poznám, odporúčam, veeeľmi chutný dezert:-)
arasidka
Anička, občas keď pečiem obyčajné piškótové cesto, alebo niekedy i venečky - u nás doma im hovoríme Francek vyskoč / keď sa nepodaria, tak Francek sedni si/, a robím do nich plnku, s obľubou použijem i polohrubú múku, ktorú uvarím v mlieku na kašu. Mám tento spôsob prípravy plnky rada, robila tak tiež moja mama, ona ma to naučila a mne taká plnka veľmi chutí.
tothka
Anička, si šikulka, ukladám si aj tento.
akeber
no to musí byť oslava....toľko zákuskov....mňam
evanaaa
Týždeň má síce 7 dní, ale ty pečieš ostošesť, tuším každý deň, chcela by som byť aj ja členkou tvojej rodiny. Kľudne by si mohla piecť vo veľkom, tuším si raz spomínala, nielen tu, že pečieš na svadby. Alebo to bol niekto iný? Plnka s múčnej kaše - nastavpovaná, sa kedysi piekla len taká, pudingy sa nepoužívali. Aj ja som ichn tak robila, teraz sa viac robia škrobové ako múčne ( pudingové). Ale tvoje dezerty sú obdivuhodné , ako aj to, že máš na ne čas.
palokuchki
Tieto rezy su tiez vynikajuce, recept si ukladam. Ja tiez dost casto robim plnku z kase ktoru si uvarim s hladkou mukou.
ancicka
Dakujem vám za komentare,@evanaaa ,Manžel mal narodeniny,tak pri takejto príležitosti sa zíde skoro celá rodina a nenapeč.Ked začne máj ,až do decembra v rodine vždy niekto oslavuje a bez zákuskou nemôžebyť.Ja aj každý víkend niečo ukuchtím.
orchidea
robievam, len piškóty zvyknem namáčať do ovocného sirupu, ale robila som už aj s rumom
narciska
vyskúšame vyzerá dobrý koláčik. a aj slávnostný koláčik v septembri budem mať narodky tak ho urobím.
zifi
Dakujem za recept. Robila ho moja mama a uz text v jej pisanke s receptami sa nedal citat, takze obzvlast dobre ukladam! :-)

Pamatam si vsak male vylepsenie - mama tie cesta piekla z opacnej strany hlbokeho plechu (takeho co sa v nom pecie napr. cele kura), s tym, ze nechala sirsi okraj. Vzniklo potom cesto v tvare vanicky, odlial nevytekal krem. A tiez ako piskoty pouzivala klasicke I-cka, kde jednu vrstvu dala vodorovne a druhu zvisle, cim sa kolacik lepsie viazal. Robila to aj s domacimi piskotami, kedy davala len jednu vrstvu piskot...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia