Foto: ancicka
Takéto rezy piekla ešte moja mama.Ona plnku robila s hladkej múky a ja som si prispôsobila tak,že ja do plnky varím puding.Vtedy nebol taký Zobraziť celý popisTakéto rezy piekla ešte moja mama.Ona plnku robila s hladkej múky a ja som si prispôsobila tak,že ja do plnky varím puding.Vtedy nebol taký výber rôznych produktov ako je dnes.Piekla som ho pri jednej rodinnej oslave a popri iných dobrotách tento bol prvý zjedený. Není sladký a vonia rumom.
porcií
príprava
na 160-170 °C
Suroviny
40 dkg |
|
10 dkg (margarín) |
|
10 dkg |
|
1+1 |
|
2 PL |
|
1 čl |
|
troška |
|
1/2 ks |
|
Plnka: | |
8 dl |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
20 dkg |
|
25 dkg /hera/helia |
|
2 dl ,silná |
|
podľa chutí /um |
|
300 g |
|
|
Postup
-
1
Z úvedenych prísad uhnetieme cesto.
-
2
Cesto rozdelíme napoly.
-
3
Cesta vyvaľkáme vo veľkostí plechu a prenesieme na vymastený plech.Upečieme.Pečie sa na veľkom plytkom plechu.
-
4
Z mlieka,pudingových práškov a vanilkového cukru uvaríme puding,
-
5
Po uvarení prikryjem foliou ,aby sa mi nevytvorila kôrka.Robím to vtedy,ked nemám čas na občasné miešanie.
-
6
Maslo s cukrom vymiešame.
-
7
Uvaríme silnú kávu a pridáme rum.Podľa chutí!Do tejto kávy potom budeme máčať piškoty.
-
8
Vychladnutý krém zmiešame s maslom a vyšľaháme.Krém rozdelíme na tri časti.
-
9
Krém natrieme na jeden upečený plat a poukladáme namáčané piškoty
-
10
Na piškoty plnku,
-
11
znova piškoty,
-
12
a na to plnku.Rozotrieme rovnomerne na plnku položíme druhý plat.
-
13
Na vrch čokoládová poleva.Polevu rovnomerne rozotrieme a necháme stuhnúť.
@arasidka ,jamám vias receptou,do ktorých robím plnku z múky,a to vtedy ked pečiem a náhodou nemám puding,tak urobím aj takú.Uvediem aspoň jeden, varecha.pravda.sk/recepty/dvojfarebne-rezy-fotorecept/163...
tak isto chutí,ale mám viac možnosti,tak využívam.
Pamatam si vsak male vylepsenie - mama tie cesta piekla z opacnej strany hlbokeho plechu (takeho co sa v nom pecie napr. cele kura), s tym, ze nechala sirsi okraj. Vzniklo potom cesto v tvare vanicky, odlial nevytekal krem. A tiez ako piskoty pouzivala klasicke I-cka, kde jednu vrstvu dala vodorovne a druhu zvisle, cim sa kolacik lepsie viazal. Robila to aj s domacimi piskotami, kedy davala len jednu vrstvu piskot...