
Žemľovka De Luxe
Skúšala som zistiť, či sa tu na Vareche takáto žemlovka neachádza, nenašla som, tak...

Pravá vianočná kapustnica od ShukvacikA
Neviem čo by som presne k tomuto povedal, čo sa týka polievok tak moja úplne najobľúbenejšia...

Sugo di pomodoro - paradajková omáčka od Nick Stellino
Nick Stellino je vynikajúci šéfkuchár americko-talianskej kuchyne, tento recept je z jeho kuchárskej knihy "Varenie s...

Slnečnicová poschodová torta
Ak sme dobre počítali ostalo nám ešte 5 veľkých slnečníc a tak šup s nimi na ďalšiu...

Kokosová roláda (plus piškótové jednohubky)
Inšpiráciou mi bola moja kuchárska kniha "1 millió menü". V recepte bolo cesto urobené z pomletých...

Bravčové pečené po pekársky - Rôti de porc boulangére
Tentoraz francúzsky recept na výbornú baštu, v ktorej sa do seba zaľúbia zemiaky a pečené mäsko....

Žĺtkové rezy
toto je recept našich prastarých rodičov a je veľmi dobrý bez neho by neboli Vianoce ta jeho...

Bublanina s lesným ovocím
Najväčšia klasika medzi múčnikmi - bublanina plná sviežeho ovocia......

Pagáče plnené zemiakovou kašou
Tak tieto pagáče plnené zemiakovou kašou sú vynikajúce. Často ich pečiem , nakoľko u nás...

Hŕstkový prívarok
Pred časom ma v obchode zaujala zmes strukovín pod názvom Hŕstka, presne taká, z akej...

Pečený losos s kôprom
Keďže som vodné znamenie, tak mám rada aj rybičky. No a z nich najviac...

Kurací perkelt
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, očistené umyté kurča pokrájané na menšie kúsky,...

Goralská roštenka
Našiel som v mrazničke kúsok roštenky a napadlo ma, že v mojom zošite receptov mám jeden, ktorý...

Tradičná trená bábovka
Recept na trenú bábovku mám od mojej mamy. Bábovku piekla nám deťom a ja som ju...

Škvarkovníky
Zo všetkych prisad (okrem škvariek) vypracujeme polotuhé cesto , rozvalkame ho a natrieme mletymi škvarkami po celej...

Zapečená cuketa
Tento recept bol inšpirovaný receptom z gurman. sk, samozrejme, niečo sa vynechalo, niečo bolo...

Udon rezance podľa Jany Jurčenko
Módna návrhárka Jana Jurčenko nám prišla uvariť chutné jedlo s kuracím mäsom a množstvom zeleniny.

Pečené jahňa - Агнешко Печено
Pečená jahňacina je tradičné Veľkonočné jedlo, ktoré v Bulharsku nechýba na sviatočnom stole. Ak nemáme...

Hubový guláš
Hubový guláš pripravíme z čerstvých dubákov, hlivy ustricovej a šampiňónov. Huby zbavíme nečistoty a nakrájame...

Krevety s pikantnou paradajkovou omáčkou a fetou
Cibuľu si nakrájame na malé kocky. Čili papričku nakrájame na malé kúsky. Do rozohriateho olivového...

Úžasné pagáčiky (placky) z ovsených otrúb
Tieto pagáčiky alebo placky (podľa toho aké kôpky dáte na plech) sú naozaj skvelé na to, ...

Paradajkové sugo, omáčka na pizzu
Moje deti milujú pizzu(ktoré nie?) a takto som vždy pripravená...

Kyjevské kotlety
Je to veľmi staré a populárne jedlo v Rusku a pochádza ešte z čias Alžbety I (18....

3x linecké koláčiky, klasické, makové i orechové
Upečte si až tri druhy výborných lineckých koláčikov. Klasické, ktoré všetci milujeme, ale aj...