Linecké trené koláčiky

redakcia - fotkaredakcia, 4. decembra 2009
Linecké trené koláčiky
Foto: Pravda archív
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
380 g
115 g
1 balíček
2 ks




Postup

  1. 1

    Zo surovín vypracujeme cesto a z polovičky lisom na cesto lisujeme na plech hviezdičky. Druhú polovičku cesta vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a vykrajujeme z neho kolieska rovnakej veľkosti ako striekané hviezdičkyy. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 15 minút.

  2. 2

    Po upečení nalepíme pomocou marmelády hviezdičky na kolieska lineckých koláčikov, do stredu hviezdičiek dáme trocha marmelády na ozdobu.

Diskusia k receptu

Vymazať
nyja
Z toho istého cesta sa dá vykrajovať a taktiež striekať sáčkom? Nerozumiem tomu, lebo buď je cesto také riedke, že sa dá s ním striekať a potom z neho nemôžem vykrajovať. Alebo naopak.. ak môžem vykrajovať, tak si neviem predstaviť, že to pôjde s tým sáčkom? Vyzerajú pekne.
Vymazať
redakcia
Recept sme upravili, cukrárenským vreckom by to bolo naozaj príliš ťažké, treba použiť lis na cesto.
Vymazať
prezyvka
Ďakujem za radu. Skúsim. Recept mám z klasickej kuchárskej knihy starej niekoľko desiatok rokov. Srdečne zdravím.
Vymazať
nielaik
A čo takto - dobré linecké cesto kúpime v obchode, vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska (pohárom, formičkou), na polovičke urobíme otvor náprstkom, zliepame "pikantným" džemom (malinovým, jahodovým, ..)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia