Džuveč fotorecept
Ľubomír Galbavý a Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 20. novembra 2015
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 20. novembra 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
6 PL |
|
1 PL |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
4 strúčiky |
|
15 g |
|
4 PL |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme a okoreníme. Olej zohrejeme v hrnci, mäso opečieme, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a rajčinový pretlak a zalejeme asi 800 ml vody. Hrniec prikryjeme a pečieme asi 70 minút pri 180°C v rúre. Pridáme ryžu a dusíme ešte 10 minút.
- 2
Papriku nakrájame na pásiky, zemiaky na plátky a pridáme do hrnca, keď je mäso takmer hotové. Dusíme ďalších 15 minút.
- 3
Maizenu rozrobíme v troche vody a primiešame do hrnca. Nakoniec pridáme na štvrtiny nakrájané rajčiny. Pred podávaním pridáme kyslú smotanu, ale nemiešame.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu