Džuveč fotorecept

Ľubomír Galbavý a Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 20. novembra 2015
Džuveč (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
6 PL
1 PL
200 g
200 g
100 g
2 ks
2 ks
4 ks
4 strúčiky
15 g
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme a okoreníme. Olej zohrejeme v hrnci, mäso opečieme, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a rajčinový pretlak a zalejeme asi 800 ml vody. Hrniec prikryjeme a pečieme asi 70 minút pri 180°C v rúre. Pridáme ryžu a dusíme ešte 10 minút.


  2. 2

    Papriku nakrájame na pásiky, zemiaky na plátky a pridáme do hrnca, keď je mäso takmer hotové. Dusíme ďalších 15 minút.


  3. 3

    Maizenu rozrobíme v troche vody a primiešame do hrnca. Nakoniec pridáme na štvrtiny nakrájané rajčiny. Pred podávaním pridáme kyslú smotanu, ale nemiešame.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: