Džuveč fotorecept

Ľubomír Galbavý a Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 20. novembra 2015 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Džuveč (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava
90 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme a okoreníme. Olej zohrejeme v hrnci, mäso opečieme, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a rajčinový pretlak a zalejeme asi 800 ml vody. Hrniec prikryjeme a pečieme asi 70 minút pri 180°C v rúre. Pridáme ryžu a dusíme ešte 10 minút.


  2. 2

    Papriku nakrájame na pásiky, zemiaky na plátky a pridáme do hrnca, keď je mäso takmer hotové. Dusíme ďalších 15 minút.


  3. 3

    Maizenu rozrobíme v troche vody a primiešame do hrnca. Nakoniec pridáme na štvrtiny nakrájané rajčiny. Pred podávaním pridáme kyslú smotanu, ale nemiešame.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist