Džuveč fotorecept

Ľubomír Galbavý a Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 20. novembra 2015
Džuveč (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
6 PL
1 PL
200 g
200 g
100 g
2 ks
2 ks
4 ks
4 strúčiky
15 g
4 PL




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme a okoreníme. Olej zohrejeme v hrnci, mäso opečieme, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a rajčinový pretlak a zalejeme asi 800 ml vody. Hrniec prikryjeme a pečieme asi 70 minút pri 180°C v rúre. Pridáme ryžu a dusíme ešte 10 minút.


  2. 2

    Papriku nakrájame na pásiky, zemiaky na plátky a pridáme do hrnca, keď je mäso takmer hotové. Dusíme ďalších 15 minút.


  3. 3

    Maizenu rozrobíme v troche vody a primiešame do hrnca. Nakoniec pridáme na štvrtiny nakrájané rajčiny. Pred podávaním pridáme kyslú smotanu, ale nemiešame.

Diskusia k receptu

45678
Dobre jedlo,poznam, chuti nam,priprava mi vyhovuje.
afataga
podla mna je to jedlo strasne suche, jedla som dzuvec v Bulharsku, vyzeral uplne inak a neboli v nom navalane take kusiska papriky, suhlasim s @boba777
hanka355
Len pre zaujimavost ziadny turek by urcite neziedol bracove pliecko.ani do jedneho tureckeho receptu nejde bravcovina!!!!