Bezlepkový jablkový koláč s perinkou fotorecept
Piškóta s jablkami a s kokosovým snehom na bezlepkový spôsob.
na 180-190 °C
Suroviny
| Piškóta: | |
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 6 g | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 1000 g osupane | 
                                                             | 
                                                    
| 8 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 40 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100+50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| Sneh: | |
| 5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pripravíme si hlavné suroviny. Maslo necháme zmäknúť.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Žĺtky,maslo a prašk. cukor vymiešame a pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Opatrne zamiešavame aj mlieko. Piškótu dáme upiecť.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Medzitým si pripravíme jablkovú zmes. Ostrúhané a nadrhnuté jablka zmiešame s 100 ml vody a vanilkovým cukrom - povaríme. Pripravíme si v 50 ml vody zlatý klas, ktorý potom vylejeme do jabĺk, ktoré nám zahustí. Ešte na teplý korpus dáme jablkovú zmes.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Z bielkov akryšt. cukru vyšľaháme tuhý sneh, opatrene zamiešame kokos. Zmes vylejeme a rovnomerne rozotrieme na jablka. Dáme to trúby súšiť na cca 15-20 min, kým sneh nezhnedne.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Na sneh môžeme poukladať hrozienka namočené v rume.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu