Bezlepkový jablkový koláč s perinkou fotorecept
Foto: katherinkatka
Piškóta s jablkami a s kokosovým snehom na bezlepkový spôsob.
na 180-190 °C
Suroviny
Piškóta: | |
200 g |
|
200 g |
|
300 g |
|
5 ks |
|
200 ml |
|
6 g |
|
Plnka: | |
1000 g osupane |
|
8 PL |
|
40 g |
|
100+50 ml |
|
Sneh: | |
5 ks |
|
150 g |
|
5 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si hlavné suroviny. Maslo necháme zmäknúť.
-
2
Žĺtky,maslo a prašk. cukor vymiešame a pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Opatrne zamiešavame aj mlieko. Piškótu dáme upiecť.
-
3
Medzitým si pripravíme jablkovú zmes. Ostrúhané a nadrhnuté jablka zmiešame s 100 ml vody a vanilkovým cukrom - povaríme. Pripravíme si v 50 ml vody zlatý klas, ktorý potom vylejeme do jabĺk, ktoré nám zahustí. Ešte na teplý korpus dáme jablkovú zmes.
-
4
Z bielkov akryšt. cukru vyšľaháme tuhý sneh, opatrene zamiešame kokos. Zmes vylejeme a rovnomerne rozotrieme na jablka. Dáme to trúby súšiť na cca 15-20 min, kým sneh nezhnedne.
-
5
Na sneh môžeme poukladať hrozienka namočené v rume.
Diskusia k receptu