Bezlepkový jablkový koláč s perinkou fotorecept
Piškóta s jablkami a s kokosovým snehom na bezlepkový spôsob.
na 180-190 °C
Suroviny
| Piškóta: | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 300 g |
|
| 5 ks |
|
| 200 ml |
|
| 6 g |
|
| Plnka: | |
| 1000 g osupane |
|
| 8 PL |
|
| 40 g |
|
| 100+50 ml |
|
| Sneh: | |
| 5 ks |
|
| 150 g |
|
| 5 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si hlavné suroviny. Maslo necháme zmäknúť.
-
2
Žĺtky,maslo a prašk. cukor vymiešame a pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Opatrne zamiešavame aj mlieko. Piškótu dáme upiecť.
-
3
Medzitým si pripravíme jablkovú zmes. Ostrúhané a nadrhnuté jablka zmiešame s 100 ml vody a vanilkovým cukrom - povaríme. Pripravíme si v 50 ml vody zlatý klas, ktorý potom vylejeme do jabĺk, ktoré nám zahustí. Ešte na teplý korpus dáme jablkovú zmes.
-
4
Z bielkov akryšt. cukru vyšľaháme tuhý sneh, opatrene zamiešame kokos. Zmes vylejeme a rovnomerne rozotrieme na jablka. Dáme to trúby súšiť na cca 15-20 min, kým sneh nezhnedne.
-
5
Na sneh môžeme poukladať hrozienka namočené v rume.









Diskusia k receptu