Slávky na víne
Trošku nezvyčajné jedlo pre našu domácu slovenskú kuchyňu. Ak však máte radi morské plody, ...
Môj punčák
Veľmi jednoduchý recept na punčový rez. Ja som ho robila na plechu s rozmermi 20x20 cm,...
Biela hlávková kapusta na víne s karamelom
Dnes som robila túto kapustu k pečenému kuriatku na spôsob bažanta. Do kapusty pridávam koreniny, ...
Husacia pečeň na spôsob ,,Makó“
Husaciu pečienku odblaníme, očistíme, žlčník a zelenú časť okolo odstránime, dobre umyjeme v studenej...
Šťavnatý bažant
Nedávno keď som dostala bažanta , tak som sa pýtala aj skúsenejších na Vareche ako...
Korenistá špecialita
Tento recept poznám už veľmi dlho a patrí k mojim "rýchlym jedlám". Rýchlo sa pripraví a...
Pudingová bábovka z acidofilného mlieka
Táto bábovka je jednoducho úžasná! Nieje vôbec suchá, ani presladená. Odporúčam vyskúšať :-)
Lepinje i ćevapi
alebo ako si doma urobiť najznámejšiu bosniansku špecialitu. /toto kysnuté cesto zvládne aj začiatočník , ...
Domáce torteliny v paradajkovej omáčke s parmezánom a bazalkou
K vytvoreniu tohto receptu som sa inšpirovala pred mnohými rokmi v Medzinárodnej kuchárskej knihe. Odvtedy prešiel niekoľkými...
Zeleninové rizoto s kuracím mäsom
Ryžu uvaríme na miernom ohni v osolenej vode v pomere 1:2.
Kysnutý slivkový koláč s posýpkou
Jemná chuť cesta s acidofilným mliekom, ktoré mu dodáva výbornú chuť. Slivky už dozrievajú, ...
Kávové striešky-celiatické
Kávové striešky som robila ešte s klasickou múkou a tak som sa snažila urobiť aj verziu celiatickú....
Kysnutý koláč z Čavoja
Najlepší kysnutý koláč, čo som jedla a najlepšie ho vie upiecť tetuška :)
Prudko cesnaková brokolica so šampiňónmi a s cuketou
Najlepším kamarátom brokolice je u mňa cesnak, ešte pridať trocha ostrosti a máme neodolateľnú kombináciu chutí....
Jednoduchý jablkovo-orechový koláč
Už názov napovedá, že tento koláčik pripraví aj začiatočník. Jednoduché pečenie s výborným výsledkom...
Hovädzie líčka na červenom víne
Konečne som zohnala hovädzie líčka a recept bol na svete. Je to famózne mäsko.
Tvarožník trojakej farby
Troška iný tvarohový koláčik. Ja som použila domáci hrudkový tvaroh, no kľudne sa môže použiť...
Kalerábový prívarok
Kaleráby olúpeme, umyjeme a nastrúhame na väčšom strúhadle. V hlbšej panvici na oleji osmažíme očistenú...
Lahodné závitky so slivkovou omáčkou
Výborný tip na odskúšanie pre každého, komu lahodí kombinácia šťavnatého maska a jemne nasladlej chuti sliviek :)...
Tekvicový džem
Dostala som tekvicu a nevedela čo s ňou, tak som vyskúšala toto..............
Špagety aglio e olio e peperoncino
Dnes som sa rozhodol uvariť špagety, dlho som rozmýšľal, na aký spôsob no určite som...
Plnený bravčový bôčik
Pripravíme si suroviny - bôčik ( narezaný z jednej strany, aby sa vytvorila kapsa ) , ...
Obrátený slivkový koláčik
Tento rok bolo dosť sliviek. Do koláčika však možno použiť akékoľvek šťavnaté sezónne ovocie.
Domáca dvojfarebná vianočka
z 9 prameňov... alebo recept <a href="http://varecha. pravda. sk/recepty/vianocka-/13249-recept. html">>TU</a>
Pravá nefalšovaná ťahaná štrúdľa od babičky
Určite každý z nás pozná ťahanú štrúdťu, lenže nie každý recept na ňu je ten pravý a...
Veľmi chutná a chrumkavá pizza Calzone
Recept na veľmi chutnú a šťavnatú taliansku pizzu Calzone. Cesto je tenké a chrumkavé, plnka...
Pupáky (Bobaľky)
Najprv si pripravíme kvások - do vlažného mlieka pridáme droždie a cukor a necháme stáť kým droždie...