prazdny

Francúzsky quiche so slaninkou

Hlavné jedlá

Môj pravý francúzsky slaný quiche so smotanou, slaninkou a s bylinkami je plný skvelých chutí....

prazdny

Marinovaný losos

Hlavné jedlá

Limetku dobre umyjeme, z polovičky nastrúhame kôrku do misky, potom limetku rozkrojíme a vymačkame znej...

prazdny

Údený pstruh s brusnicovo–chrenovou penou

Hlavné jedlá

Téma vianočný stôl je pestrou a bohatou prehliadkou slovenských tradičných jedál, veď čo región, to...

prazdny

Panenka – Čermeľ – so zelerovohubovou omáčkou

Bravčové mäso

„Inkvizičný senát“ na Varecha. sk ma pre takto upraveného bravčového „zajačika“ asi poženie pred súd svojej prísnej...

prazdny

Slaný veniec z lístkového cesta

Slané chuťovky

Slaný koláč z lístkového cesta v tvare venca plnený samými dobrotami, to je pastva pre oči...

prazdny

Pstruh s mandľovými lupienkami

Hlavné jedlá

Pstruhov poriadne umyjeme zvonka aj zvnútra pokiaľ sa dá, osušíme ich papierovými utierkami a odrežeme im...

prazdny

Torta k narodeninám/meninám

Torty

Túto tortu som robila pre štyroch oslávencov tak som ju takto jednoducho rozdelila a ozdobila. Všetkým...

prazdny

Sladké plnené kakaové mešteky pre deti

Dezerty

Tento veľmi lákavý meštek s prekvapením som vymyslela sama pre detičky, lebo všetky milujem. vo...

prazdny

Focaccia s varenými zemiakmi a rozmarínom

Bezmäsité jedlá

Túto focacciu robievam na pikniky namiesto chleba. Dá sa nakrájat na väçsie stvorce, potom prekrojit...

prazdny

Mikuláš

Torty

Mám silikonovú formu na Mikuláša tak som ju využila.

prazdny

Krúpková polievka bez krúpkov

Polievky

Kedysi dávno sme s drahým v pizzérii počuli mladých zaľúbencov, ako si objednali kukuricovú pizzu bez...

prazdny

Opečené kuracie pečienky v lokšovom mešteku

Kuracie mäso

Dnes len tak sviatočne a obed skôr jednoduchý, ale veľmi chutný. kuracie pečienky som opiekla...

prazdny

Ov-že-ka rezy

Dezerty

ovocno-želatínovo-kakaové rezy

prazdny

Minestrone z Kysúc

Bezmäsité jedlá

Minestrone je síce talianska polievočka, ale ja som z kysúc a varím ju z "našej" zeleninky....

prazdny

Staročeská roštenka

Hovädzie mäso

Roštenky naklepeme, narežeme okraje, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na panvici z...

prazdny

Pudingové oválky

Koláče

Do misky nasypeme múku, pridáme cukor, rozmrvené droždie a trocha z celkového množstva mlieka...

prazdny

Môj domáci chlebík

Bezmäsité jedlá

Je vhodný na každodennú konzumáciu. Tento recept som našla v kuchárskej knihe a vylepšila ja osobne...

prazdny

Bryndzové halušky

Hlavné jedlá

Halušky sú taká slovenská klasika a predsa je veľa receptov. Priznávam, že ja ich robím...

prazdny

Mramorovaný koláč s Nutellou

Koláče

Koláč z piškótového cesta vo verzii, ktorú máme doma veľmi radi. Množstvo na okrúhlu univerzálnu...

prazdny

Francúzske rezne

Hlavné jedlá

Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán...

prazdny

Bábovka nielen raňajková

Koláče

Vždy keď mám čas a môžem tak vypekám

prazdny

Plnené jablká v lístkovom ceste

Koláče

Jesenné ovocie je pre mňa zdrojom veľkej radosti. Vždy premýšľam, do akého jedla sa hodí, a...

prazdny

Čokoládovo-mentolové cookies

Koláče

namiesto mentolového môžme použiť aj vanilkový :)

prazdny

Roláda s jogurtovým krémom

Dezerty

U nás doma máme radi ľahké tvarohové alebo jogurtové zákusky. Preto som vymyslela túto kombináciu...

prazdny

Jemná pórová polievočka

Polievky

Výborná jarná polievočka :)

prazdny

Hríbové ragú s polentou a vajcom

Bezmäsité jedlá

Vodu s vývarom privedieme do varu a postupne za stáleho miešania pridávame kukuričnú krupicu. Znížime na...

prazdny

Cheesecake

Koláče

Tento "syrový koláč" je mojim najobľúbenejším koláčom. Má úžasnú chuť a hodí sa či už ako...

prazdny

Naši utopení

Večera

Túto záležitosť máme veľmi radi a často si ju aj pripravujeme, najlepšie vo veľkom množstve, ...

prazdny

Škoricové klbká

Dezerty

Máte radi škoricu? Potom vyskúšajte toto vianočné drobné pečivo. Určite vám zachutí.

prazdny

Kuracie stehno na pive

Kuracie mäso

Nenáročný recept, stačí k nemu veľmi málo a trpezlivosť kým sa upečie.

prazdny

Granadír

Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme v slanej vode.