prazdny

Pre deťúrence, aj pre tých, čo veľa pamätajú

Kuracie mäso

Tento recept s radosťou venujem priateľke @babidke, ktorá cez prázdniny bude mať doma vnúčatká, tak nech varí...

prazdny

Valentínske tofu lievance

Dezerty

V mixéri vymiešame tofu, polievkovú lyžicu kokosového oleja a polovicu mandľového mlieka do krémovej konzistencie...

prazdny

Panenka – Čermeľ – so zelerovohubovou omáčkou

Bravčové mäso

„Inkvizičný senát“ na Varecha. sk ma pre takto upraveného bravčového „zajačika“ asi poženie pred súd svojej prísnej...

prazdny

Kysnutý slivkový koláč s tvarohom a posýpkou

Koláče

Pre tých, ktorí majú radi kysnuté koláče....

prazdny

Vrecká z hovädziny a syra

Hovädzie mäso

Bresaolu nakrájame na tenké plátky. Rozotrieme syr gorgonzola dolce a nabok poukladáme zelené fazuľky. Stiahneme...

prazdny

Opitá sviňa

Bravčové mäso

toto jedlo sa robí kedˇ sa chce stretnútˇpartia priatelˇov pri dobrom vínku a besede

prazdny

Cícerová polievka na Valentína

Bezmäsité jedlá

Nejde tak o recept ako o tip. Išla som robiť cícerové placky, tak som z...

prazdny

Cuketový nákyp

Bezmäsité jedlá

Naše obľúbené zapekané jedlo z cukety.

prazdny

Cookie Monster makrónky

Dezerty

Najskor som si preosiala praskovy cukor a mandlovu muku. Bielky izbovej teploty som zacala slahat s krystalovym...

prazdny

Sedmohradská paradajková polievka

Bezmäsité jedlá

Z múky pripravíme zápražku, podlejeme ju paradajkovým pretlakom a vodou.

prazdny

Lístkové kolieska s paradajkami a camembertom

Bezmäsité jedlá

Z hotového lístkového cesta vyčarujete tieto slané chuťovky doslova za pár minút.

prazdny

Šalát All Italiana

Bezmäsité jedlá

Dresing: V mixéri vymiešame olivový olej, parmezán, petržlen, cukor, ocot, čierne korenie,...

prazdny

Obrátené jahodové koláčiky z lístkového cesta

Koláče

Sezóna jahôd sa pomaly rozbieha a na trhoviskách už sú šťavnaté jahôdky pripravené na to, aby...

prazdny

Pečené chvosty homára s romain šalátom

Večera

Na slávnostný obed som tentoraz pripravil jedlo finančne „náročnešie“. No veď ale peniaze si hen do...

prazdny

Zubáč na paprikovom pyré, pečené zemiakové plátky

Hlavné jedlá

Recept vznikol v Kolibe Tri Studičky a jeho vznik inšpirovali dve veci: Chytenie zubáča na Liptovskej Mare,...

prazdny

Lahôdkové fašírky z tresky v zemiakoch

Hlavné jedlá

K tejto pochúťke som sa dostal čírou náhodou, sledovaním putovania zvedavých gurmánov a kuchárov aj po...

prazdny

Španielska bravčovo– hovädzia pochúťka

Hovädzie mäso

Hovädzie a bravčové mäso pokrájame na plátky, vyklepeme ich, osolíme a okoreníme.

prazdny

Vanilková tofu zmrzlina s rumovými hrozienkami

Dezerty

Deň vopred si niekoľkokrát umyjeme hrozienka a namočíme ich v rume.

prazdny

Hubové palacinky

Bezmäsité jedlá

Z prísad urobíme cesto, ktoré necháme 10 – 15 minút postáť. Na rozohriatom oleji upečieme...

prazdny

Srbský paprikáš z teľacieho jazyka

Hlavné jedlá

Jazyk obvaríme v slanej vode s cesnakom asi 30 minút. Vyberieme a olúpeme. Na tuku...

prazdny

Polévka jako hlavní jídlo

Večera

Vzhledem k tomu , že je hodně lidí a to i tady na Vareche , kteří jedí...

prazdny

Sendvič s kuracím šalátom

Kuracie mäso

Umyte 3 zelerové stonky a nakrájajte ich na väčšie kusy. Nasekajte na hrubo 1 cibuľu a...

prazdny

Hovädzí steak s opekanými zemiakmi s cherry paradajkami

Hovädzie mäso

Tento postup som použil pri mojom prvom steaku a odvtedy ho inak nerobím. Veľmi ľahký postup...

prazdny

Zapekaná kuracinka prikrytá syrovou perinkou

Kuracie mäso

Zapekaciu misu vymastíme maslom a rozložíme na ňu nakrájanú cibuľu.

prazdny

Zimná hubová polievka

Polievky

Huby mám rád v každom jedle a ešte radšej ich zbieram.

prazdny

Sladko opitá hruška

Dezerty

Do vriacej vody dáme celé hrušky v šupke a necháme variť 3 – 4 minúty, potom...

prazdny

Krémová polievka z lososa a s pečeným karasom

Polievky

Polievku podľa tohoto mojeho rcp som uvaril ešte v apríli t. r. ; ako to dokazujú...

prazdny

Originálna pletená syrová pizza z celozrnnej špaldovej múky

Bezmäsité jedlá

Mate radi pizzu? Tak tento recept si zamilujete. Nielen, že je originálna, ešte je...