Vaječno-šunkový zvitok

stefanm - fotkastefanm, 22. mája 2010
Vaječno-šunkový zvitok
Foto: stefanm

Toto robím z vajíčka ktoré mi ostane po obaľovaní rezňov alebo karfiólu a podobne.Mám to v mrazničke a používam do rôznych kremovych polievok.

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Z vajička,muky,mlieka a soli vymiešame cestíčko,na oleji z neho upečieme omeletku a po vychladnutí na ňu poukladáme plátky šunky alebo šunkovej salámy.Zrolujeme a pevne zabalíme do kúska alobalu.Zvitok odložíme do mrazničky a použijeme podľa potreby.

Diskusia k receptu

alzbetka2
ozaj dobrý nápad, ja som zvykla zvyšok vajíčka po obaľovaní len tak dosypať strúhankou a upiecť a zjesť ako falošný rezeň. dík za tip
altyn
Super nápad! A nič sa nevyhodí! :-))))
viera1
Strúhanku preosejem.zvyšok sypem mužovi do sáčku /je rybár,tak to zužitkuje/ a do zvyšného vajíčka dolejem mlieko a zvyšnú hladkú múku.Dobre vymiešam,precedím a odložím do chladničky.Poobede máme palacinky ku káve.
sovka62
No aké dobré nápady! Páči sa mi aj pôvodný, aj ten pridaný v komentároch.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia