Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka

Bábovka s Kinder Pingui

dorisa - fotkadorisa, 3. apríla 2017
Bábovka s Kinder Pingui
Foto: dorisa

Vymýšľala som nejaký iný druh bábovky, mala som v chladničke Kinder Pingui s čokoládou, využila som ich. Vznikla chutná bábovka.

12
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

6 ks
250 g
1 ks
250 g
1 bal
4 ks
100 g
1 bal
podľa potreby
 na vymastenie formy
 na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Do misky dáme tvaroh, Heru, cukor, vanilkový cukor, polohrubú múku, 4 žĺtky a prášok do pečiva. Vypracujeme cesto. Čokoládové tyčinky Kinder Pingui nakrájame na kocočky.

  2. 2

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a ten vmiešame do cesta.

  3. 3

    Formu na bábovku vymažeme olejom, vysypeme detskou krupicou. Cesto budeme vlievať do formy tak, že nalejeme polovicu, potom pokladieme rozkrájané tyčinky Kinder Pingui, zostalo mi trocha tvarohu, ten som tiež po lyžičkách navrstvila na cesto, nakoniec potom nalejeme ostatné cesto.

  4. 4

    Bábovku pečieme cca 1 hodinu pri teplote 160 stupňov. Potom ju necháme chvíľu vychladnúť a potom ju preklopíme. Vyšla pekne z formy. Vrch bábovky polejeme čokoládovým topingom. Dobrú chuť.

    Bábovka s Kinder Pingui  - obrázok 4

Diskusia k receptu

mirop
ja som mal stastie... moje babicky vzdy piekli poctive babovky
mitzy
@Dorisa : si ty výmyseľníčka :) nekonvenčná bábovka sa mi páči. Keby sa prejde táto vyzývavá okázalá bábovka v nedeľu po obci, všetky poctivé bábovky by ju strašne ohovárali. Ale potom by pribehli deti a presýtené tými zaručenými, by si s chuťou ukrojili a zjedli s radosťou. Nabité energiou by sa šli ďalej hrať a v staršom veku by s láskou spomínali na babičku, ktorá piekla s láskou aj netradičné bábovky a vybavili by si príjemný pocit detstva.
lenuckaaa
Jéééj, to by ma nenapadlo... Tie fialky na obrázku nie sú v rozpise surovín, tak asi nie sú na zjedenie... Hera, matka masla asi trochu zostarla, ale chuť ostala, možno aj trans mastné kyseliny ostali, nedá sa nahradiť náhodou maslom?
haji
Bábovky mám moc ráda. Tuto určitě neochutnám, bo 6 ks Kinder Pingui jsem doma ještě pohromadě neměla a ani by nedožily pečení. O chuti nepochybuji, milá @Dorisa.
staflik
Hm, toto by ma neoslnilo v súťaži, ani mimo nej. Ale autorka sa držala zrejme zásady, že keď HERA, tak najlepšie celá (250g), potom možno aj porota oči prižmúri.
redakcia
@Staflik (4.4.2017 14:54)

O výhercoch súťaže nerozhoduje žiadna porota, ale samotní užívatelia Varecha.sk ukladaním receptov do svojich kuchárskych kníh. Vyhrávajú autori troch receptov, ktoré zaznamenajú najväčší počet uložení.
dorisa
@Stafik , neviem prečo sú tu ľudia takí., ako ty. Uštipační. Niečo som niekomu urobila?? treba pridať svoj vlastný recept, ja osobne ho budem rešpektovať, a doprajem aj prípadnú výhru. Ak vyhrám podelím sa, ak dovtedy nezmažem môj recept. Nemám rada takú popularitu, samozrejme kritika je na mieste, ale ten ironizujúci tón komentára dosť uráža. Ja osobne tvoj nick nepoznam, neviem,ci si žena, ci muž, tak preto neoslovujem. Prepáč. Prajem veľa kulinárskych zážitkov pri tvojom varení a pečení.
staflik
@Dorisa (4.4.2017 18:08)

Nebuď precitlivená, vo verejnom priestore nemusíš dostať len pochvalu, musíš počítať aj s iným názorom. A inak v pohode, tvoj výtvor ma jesť nenútiš a výhru ti doprajem :-)
1x root




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia