Slimáčiky

bela3 - bez fotkybela3, 24. októbra 2009
Slimáčiky
Foto: bela3

Tento recept je velmi jednoduchy a velmi lacny. Trva trosku dlhsie, ale cvikom ho urobite za par minut. Velmi rada ho pouzivam, ak pride Zobraziť celý popisTento recept je velmi jednoduchy a velmi lacny. Trva trosku dlhsie, ale cvikom ho urobite za par minut. Velmi rada ho pouzivam, ak pride neohlasena navsteva, na detske oslavy, atd.

30
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Listkove cesto si rozvalkame na omucenej doske a odrezeme pasik hrubky 2 cm, dlzky 20-30cm. Salamu a syr pokrajame tiez na pasiky. Na listkove cesto prilozime syr alebo salamu alebo obe naraz a rolujeme do tzv slimaka. Stale prikladame tu surovinu, ktora sa nam minula, az kym neprideme ku koncu slimaka z lis. cesta a dame piect do rury na 5 az 10 minut. Podla chuti vyberame druh salamy, mozu byt pikantne, mozu byt len zo syrom, mozme ich posypat pikantnym korenim. Prve slimaciky idu pomalsie a budu vyzerat smiesne, ale potom do toho pridete. Dlzku a hrubku pasika si mozte menit podla Vas. Prajem dobru chut.

Diskusia k receptu

janan
Tak podla tohto receptu by som to v zivote nevedela urobit. :- ) Esteze nizsie som nasla video na tento recept na www.akosatorobi.sk. Horeuvedeny navod vyznieva, ze kazdy slimacik tocim zvlast a uplne zlozitym sposobom. Neviem na co mam odrezat pasik s hrubkou 2 cm! Vie autor co je to hrubka, dlzka a co sirka?
bela3
kazdy slimak sa toci zvlast a neviem, co je na tom zlozite? Viem, co je hrubka aj dlzka-ale asi vy nie! je to tam jasne napisane! a na foto je vidiet, ze kazdy sa toci zvlast. neviem ako dlho peciete alebo varite, ale asi dlho nie. . .
sidielko0807
Chcela by som pridať radu,ako si tento recept trošku zjednodušiť.Na vyvaľkané cesto naukladať salámu,plátky syra,stočíme ako závin a potom už len pokrájame a uložíme na plech a upečieme.Tak ako osie hniezda.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia