Fileta zo sumca v červenom víne à la Mária Terézia
šéfkuchár hotela Royal Palace***** v Turčianskych Tepliciach, 12. novembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Kráľovné a králi. Občas rozumní a predvídaví, občas márniví a hriešni, ale takmer vždy so svojskými maniermi a záľubami. Hoci aj s tou kulinárskou, s vášňou pre Zobraziť celý popisKráľovné a králi. Občas rozumní a predvídaví, občas márniví a hriešni, ale takmer vždy so svojskými maniermi a záľubami. Hoci aj s tou kulinárskou, s vášňou pre dobré jedlo. Niektorí radi vymýšľali vlastné recepty, iným pripravovali kuchári „dobroty á la" na ich počesť. Mám rád takéto tvorenie, kde sa snúbi jedlo s príbehom. Nech raz za čas ozvláštni aj naše nekráľovské stoly...
porcie
príprava
Postup
-
1
Filetu zo sumca osolíme, okoreníme a zavákuujeme spolu s vínom a tymianom. Varíme vo vode 60 °C po dobu 35 minút. Takto upraveného sumca opečieme na masle a podávame.
- 2
Cherry paradajky pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme pri 200 °C 5 – 7 minút.
- 3
Nakrájanú slaninu orestujeme nasucho. Vo výpeku opečieme cibuľu pokrájanú na mesiačiky spolu s farebnou paprikou.
- 4
V šupke uvarené zemiaky olúpeme, nakrájame na kolieska a pridáme do základu z cibule, papriky, slaniny a dijonskej horčice. Ochutíme vínnym octom, cukrom, soľou a korením. Nakoniec pridáme do šalátu polníček a petržlenovú vňať.
Tiež na víne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu