talianske šišky :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z daných surovín vyjde 8 ks zeppole :) Vo veľkom hrnci zahrejeme vodu spolu s maslom a soľou, kým nedosiahne bod varu, nádobu odložíme z plameňa a vmiešame múku dokiaľ sa cesto nespojí. (cca 5-7 min).
- 2
Zmes znova dáme zahriať, dokiaľ nebude mať cesto patinu bielej farby, vmiešame cukor a necháme vychladnúť. Do vychladnutej hmoty pridáme nastrúhanú kôru z jedného citróna, vajcia, všetko dobre premiešame a vložíme do cukrárenského sáčku, pomocou ktorého vytvárame kruhy na plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie,necháme asi 5 minút odpočinúť,až potom vyprážame - ako naše šišky.
- 3
Krém, spravíme klasicky zmiešaním surovín, ako pri varení pudingu. Vychladnuté šišky prekrojíme, naplníme časťou pudingu a povrch ozdobíme pudingom a čerešňami v sirupe, poprípade poprášiť práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu