talianske šišky :)

8
porcií
60 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
70 g
40 g
250 ml
3 ks
z  1 citrónu
 na vysmážanie
250 ml
75 g
25 g
3 ks
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Z daných surovín vyjde 8 ks zeppole :) Vo veľkom hrnci zahrejeme vodu spolu s maslom a soľou, kým nedosiahne bod varu, nádobu odložíme z plameňa a vmiešame múku dokiaľ sa cesto nespojí. (cca 5-7 min).

  2. 2

    Zmes znova dáme zahriať, dokiaľ nebude mať cesto patinu bielej farby, vmiešame cukor a necháme vychladnúť. Do vychladnutej hmoty pridáme nastrúhanú kôru z jedného citróna, vajcia, všetko dobre premiešame a vložíme do cukrárenského sáčku, pomocou ktorého vytvárame kruhy na plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie,necháme asi 5 minút odpočinúť,až potom vyprážame - ako naše šišky.

  3. 3

    Krém, spravíme klasicky zmiešaním surovín, ako pri varení pudingu. Vychladnuté šišky prekrojíme, naplníme časťou pudingu a povrch ozdobíme pudingom a čerešňami v sirupe, poprípade poprášiť práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

tassiedevil
zaujímavý recept, niečo podobné ako pálené cesto... nie pečené, ale vyprážané...rozhodne stojí za vyskúšanie...:)
1x chill




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia