Feta saganaki

zsibrita - fotkazsibrita, 8. augusta 2010

Culina Mediterranea I.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 240 °C

Suroviny

4
2
500 g
7-8
1




Postup

  1. 1

    Paradajky umyjeme a kazdu nakrajame na 3 hrube kolieska. Ulozime ich do ohnovzdornej misy a kazde koliesko oblozime s cesnakom, listkom baszalky a dvoma kockami feta.

  2. 2

    Na tenke pruzky nakrajanu papriku poukladame medzi paradajky, na ne rozlozime zostavajucu fetu a ozdobime rozkrojenymi ciernymi olivami.

  3. 3

    Okorenime celym cervenym korenim, oreganom, cervenou mletou paprikou. Polejeme olivovym olejom a vlozime do nahriatej pece (240°C) na 15 minut. Ozdobime listkami cerstvej bazalky.

Diskusia k receptu

frezia68
Vítaj na Vareche. Je to grécky recept,alebo Tvoj vynález?
zsibrita
Doma som to robieval bez oregana, bazalky, papriky a bolo to vynikajuce. A toto je asi recept original...
zsuzsu
je to vynikajúce,jednoduché a zdravé :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia