Foto: kecemis
Tato priloha je trochu kyslasta a trochu sladkasta vhodna ako ranajky, napr. s volskym okom, parkom, spekackom alebo ako priloha k hlavnemu jedlu, pripadne Zobraziť celý popisTato priloha je trochu kyslasta a trochu sladkasta vhodna ako ranajky, napr. s volskym okom, parkom, spekackom alebo ako priloha k hlavnemu jedlu, pripadne ako lahka vecera.
porcií
príprava
na 210 °C
Suroviny
1 - 1,5 kg |
|
2/3 hrnček |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
|
|
1/4 hrnček |
|
1/4 hrnček |
|
4 PL |
|
4 ks |
|
1/2 ks |
|
2 hrnček |
|
2 PL (alebo med) |
|
(chilli) |
|
4 hrnček |
|
2 PL |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Do hrnca som dal 3 pohare vody a ked voda zovrela pridal som quinou. Ked znova zovrela stiahol som teplotu na minimum a nehal varit 15 minut. Potom odstavit teplo a este nehat dojst na teplej platni pomaly chladnut. Nakrajal som ocistenu tekvicu na asi centimetrove kocky. Zapol som ruru na 210 stupnov. Pripravil som si zalievku z 1/4 pohara olivoveho oleja, skorice, muskatoveho orieska a trochu soli a korenia. Tu som nalia na kocky nakrajanu tevicu a dobre premiesal.
-
2
Potom som tekvicu dal na plech vystlaty papierom do jednej vrstvy a dal piect priblizne na 25 minut.
-
3
V procesore som dal nadrobno nasekat petrzlenovu vnat, jarnu cibuku(vnat), stipku soli a korenia, citronovu koru a 1/2 pohara oleja.
-
4
Do panvice som dal rozohriat olej, a oprazil cibulu s cesnakom, priblizne 1-2 minuty, pridal som quinou, javorovy sirup(med) a cayenské korenie. Neham varit za obcasneho miesania asi 6-8 minut, pokial quinoa nebude crispy.
-
5
Do panvice som pridal kelove listy a miesal pokia nezvedli. Vsetko som preniesol do vacsiej misky, pridal som upecenu telvicu, citronovu stavu, nasekanu cibulkovu a petrzlenovu vnat a 2 lyzice olivoveho oleja a premiesal.
-
6
Podaval som vychladene na izbovu teplotu s vajcom, parkom, spekackov atd.
krásny recept za 5*
5*.KK.