Pomarančovo– snehový koláč

redakcia - fotkaredakcia, 16. júla 2009

Suroviny

75 g
150 g
2-3 PL
300 ml
2 ks
5 PL
150 ml
3 ks
50 g
3 ks
150 g
4 plátky




Postup

  1. 1

    Maslo a hladkú múku spracujeme na mrveničku, pridáme studenú vodu a vymiesime dohladka. Zabalíme do mikroténu a dáme schladiť.

  2. 2

    Vychladené cesto rozvaľkáme, vystelieme ním formu a dáme predpiecť na 10–15 minút.

  3. 3

    Medzitým zohrejeme pomarančový džús s cukrom, pridáme strúhanú kôru a šťavu z pomarančov a citróna, pridáme maizenu vymiešanú so 150 ml studenej vody na pastu a ešte spolu zohrejeme.

  4. 4

    Odtiahneme, primiešame žĺtky, maslo a navrstvíme na predpečený korpus. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a postupne do nich zašľaháme cukor.

  5. 5

    Ozdobne nastriekame na koláč kopčeky, pomedzi ne dáme po kúsku kandizovaného pomaranča, jemne poprášime štipkou škorice a zapečieme doružova.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia