Postup
-
1
Maslo a hladkú múku spracujeme na mrveničku, pridáme studenú vodu a vymiesime dohladka. Zabalíme do mikroténu a dáme schladiť.
- 2
Vychladené cesto rozvaľkáme, vystelieme ním formu a dáme predpiecť na 10–15 minút.
- 3
Medzitým zohrejeme pomarančový džús s cukrom, pridáme strúhanú kôru a šťavu z pomarančov a citróna, pridáme maizenu vymiešanú so 150 ml studenej vody na pastu a ešte spolu zohrejeme.
- 4
Odtiahneme, primiešame žĺtky, maslo a navrstvíme na predpečený korpus. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a postupne do nich zašľaháme cukor.
- 5
Ozdobne nastriekame na koláč kopčeky, pomedzi ne dáme po kúsku kandizovaného pomaranča, jemne poprášime štipkou škorice a zapečieme doružova.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu