Plnené cestoviny
Plnené cestoviny

Bezlepkové tekvicové tortellini

novalim - fotkanovalim, 24. októbra 2023. Komerčný recept.
Bezlepkové tekvicové tortellini
Foto: novalim

Tekvicové tortellini sú príjemnou zmenou v dennom jedálničku. Najmä teraz na jeseň, v sezóne tekvíc, sa ich oplatí vyskúšať. Jednoduché domáce cesto na Zobraziť celý popisTekvicové tortellini sú príjemnou zmenou v dennom jedálničku. Najmä teraz na jeseň, v sezóne tekvíc, sa ich oplatí vyskúšať. Jednoduché domáce cesto na cestoviny, plnka z pečenej tekvice a na dochutenie tekvicový olej, tekvicové semienka a parmezán. Niekedy stačí zopár chutí a vyčarí sa dokonalý chuťový zážitok. Poďte si pozrieť náš recept.
Zdroj: www.novalim.sk

2-3
porcie
75 minút
príprava
30+10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Základný recept na domáce cestoviny:
300 g
1-2 ks
1 ČL
asi 150 ml vlažná
Na tekvicovú plnku:
1/2 ks
štipka
2 strúčiky
1 PL strúhaný
Na ozdobu:
 opražené
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Začneme prípravou tekvicovej plnky. Polovicu hokkaido tekvice bez jadierok nakrájame na mesiačiky, dáme na menší plech, pokvapkáme ju olivovým olejom, posolíme, pridáme dva-tri strúčiky cesnaku a upečieme ju vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňoch domäkka. Bude to trvať asi pol hodinu.

  2. 2

    Po dopečení z tekvice stiahneme šupku, tekvicu spolu s upečeným cesnakom dáme do vyššej nádoby, dochutíme ju čerstvo mletým čiernym korením, troškou muškátového orecha a pridáme za lyžicu strúhaného parmezánu a všetko spolu rozmixujeme. Odložíme bokom.

  3. 3

    Pripravíme si domáce cestoviny podľa nášho základného receptu. Len pripomíname, že video verziu tohto receptu nájdete na našich sociálnych sieťach a aj na našom Tik Tok profile.

  4. 4

    Bezgluténovú múku Promix UNI dáme do väčšej misy. Primiešame soľ, pridáme vajcia a trochu vody. Varechou začneme miešať, aby sa prísady začali prepájať a postupne prilievame viac vody. Potom ručne vymiesime cesto, ktoré by malo byť hladké, nelepivé, kompaktné a hutné (nie príliš mäkké).

  5. 5

    Pracovnú dosku si dobre pomúčime bezlepkovou múkou. Cesto vaľkáme valčekom na tenký, asi 3 mm hrubý plát.

  6. 6

    Pomocou okrúhlej vykrajovačky potom vykrajujeme menšie kolieska, ktoré budeme plniť tekvicovou plnkou. Plnku dáme do zdobiaceho vrecka s malým otvorom a nanášame ju do stredu pripravených koliesok. Na to priložíme druhé koliesko a po okrajoch cesto riadne pritlačíme vidličkou, aby plnka nevytiekla. Dobre to funguje aj s formičkou na pirohy – tak vlastne vytvoríme “polovičné tortellini” v tvare polkruhu.

  7. 7

    Pripravené bezlepkové tekvicové tortellini varíme v dobre osolenej zovretej vode (ale nie úplne bublajúcej), kým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme a ihneď ich servírujeme poliate tekvicovým (alebo olivovým) olejom, ozdobené opraženými tekvicovými jadierkami a posypané strúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia