Bezlepkové tekvicové tortellini
Foto: novalim
Tekvicové tortellini sú príjemnou zmenou v dennom jedálničku. Najmä teraz na jeseň, v sezóne tekvíc, sa ich oplatí vyskúšať.
Jednoduché domáce cesto na Zobraziť celý popisTekvicové tortellini sú príjemnou zmenou v dennom jedálničku. Najmä teraz na jeseň, v sezóne tekvíc, sa ich oplatí vyskúšať.
Jednoduché domáce cesto na cestoviny, plnka z pečenej tekvice a na dochutenie tekvicový olej, tekvicové semienka a parmezán.
Niekedy stačí zopár chutí a vyčarí sa dokonalý chuťový zážitok. Poďte si pozrieť náš recept.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Základný recept na domáce cestoviny: | |
300 g |
|
1-2 ks |
|
1 ČL |
|
asi 150 ml vlažná |
|
Na tekvicovú plnku: | |
1/2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
štipka |
|
2 strúčiky |
|
1 PL strúhaný |
|
Na ozdobu: | |
opražené |
|
|
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Začneme prípravou tekvicovej plnky. Polovicu hokkaido tekvice bez jadierok nakrájame na mesiačiky, dáme na menší plech, pokvapkáme ju olivovým olejom, posolíme, pridáme dva-tri strúčiky cesnaku a upečieme ju vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňoch domäkka. Bude to trvať asi pol hodinu.
- 2
Po dopečení z tekvice stiahneme šupku, tekvicu spolu s upečeným cesnakom dáme do vyššej nádoby, dochutíme ju čerstvo mletým čiernym korením, troškou muškátového orecha a pridáme za lyžicu strúhaného parmezánu a všetko spolu rozmixujeme. Odložíme bokom.
- 3
Pripravíme si domáce cestoviny podľa nášho základného receptu. Len pripomíname, že video verziu tohto receptu nájdete na našich sociálnych sieťach a aj na našom Tik Tok profile.
- 4
Bezgluténovú múku Promix UNI dáme do väčšej misy. Primiešame soľ, pridáme vajcia a trochu vody. Varechou začneme miešať, aby sa prísady začali prepájať a postupne prilievame viac vody. Potom ručne vymiesime cesto, ktoré by malo byť hladké, nelepivé, kompaktné a hutné (nie príliš mäkké).
- 5
Pracovnú dosku si dobre pomúčime bezlepkovou múkou. Cesto vaľkáme valčekom na tenký, asi 3 mm hrubý plát.
- 6
Pomocou okrúhlej vykrajovačky potom vykrajujeme menšie kolieska, ktoré budeme plniť tekvicovou plnkou. Plnku dáme do zdobiaceho vrecka s malým otvorom a nanášame ju do stredu pripravených koliesok. Na to priložíme druhé koliesko a po okrajoch cesto riadne pritlačíme vidličkou, aby plnka nevytiekla. Dobre to funguje aj s formičkou na pirohy – tak vlastne vytvoríme “polovičné tortellini” v tvare polkruhu.
- 7
Pripravené bezlepkové tekvicové tortellini varíme v dobre osolenej zovretej vode (ale nie úplne bublajúcej), kým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme a ihneď ich servírujeme poliate tekvicovým (alebo olivovým) olejom, ozdobené opraženými tekvicovými jadierkami a posypané strúhaným parmezánom.
Tiež plnené cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu