Ryba s posýpkou z toastu, zo slaninky a z gaštanov
Ivan Štefula
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 22. decembra 2014
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 22. decembra 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky dáme variť vcelku do osolenej vody. Opečené hrianky, opečenú slaninu aj gaštany spolu rozmixujeme v mixéri.
- 2
Zemiaky uvaríme do polomäkka, scedíme a dáme na plech s olejom. Mierne na ne pritlačíme a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C zapiecť dozlata.
- 3
Medzitým dáme na plech očisteného a osoleného úhora, ktorého zbavíme chrbtovej plutvy. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C.
- 4
Na opečené zemiaky dáme urestovanú cibuľku a podávame s pečeným úhorom posypaným posýpkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu