Ryba s posýpkou z toastu, zo slaninky a z gaštanov

Ivan Štefula
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 22. decembra 2014
Ryba s posýpkou z toastu, zo slaninky a z gaštanov
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g (zubáč, šťuka)
50 g
100 g
100 g
200 g
300 g
800 g




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky dáme variť vcelku do osolenej vody. Opečené hrianky, opečenú slaninu aj gaštany spolu rozmixujeme v mixéri.

  2. 2

    Zemiaky uvaríme do polomäkka, scedíme a dáme na plech s olejom. Mierne na ne pritlačíme a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C zapiecť dozlata.

  3. 3

    Medzitým dáme na plech očisteného a osoleného úhora, ktorého zbavíme chrbtovej plutvy. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C.

  4. 4

    Na opečené zemiaky dáme urestovanú cibuľku a podávame s pečeným úhorom posypaným posýpkou.

Diskusia k receptu

safran
z ktoroukoľvek vymenovanou rybou... pekný recept, páči sa mi...
safran
S ktoroukoľvek - malo byť! (samozrejme :-))
radox1
este mohol kuchar napisat ako dlho ho piect,lebo ak ho prepecie tak ho vysusi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia