Makarónový nákyp

pidi - bez fotkypidi, 8. januára 2010

Varievam ho vtedy, keď potrebujem uvariť niečo rýchle a chutné. Taký to je postup: najskôr namastíme formu maslom a dáme si variť Zobraziť celý popis Varievam ho vtedy, keď potrebujem uvariť niečo rýchle a chutné. Taký to je postup: najskôr namastíme formu maslom a dáme si variť do hrnca makaróny alebo inú cestovinu.Kým sa nám cestovina uvarí nakrájame: šunku, syr, šampiňóny, rajčiny a nachystáme omáčku: do misky rozbijeme 3 vajcia, pridáme soľ, korenie, lyž. petrž.mnati, trochu mlieka. Za každou vrstvou makarónov idú syr,hríby,šunka.Naplníme formu a navrch vylejeme omáčku,poukladáme rajčiny, postriekame kečupom a upečieme.

5
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1  balík
20 dkg
20 dkg
3
1  konzerva
3
1  lyžička




Postup

  1. 1

    Najskôr namastíme formu maslom a dáme variť makaróny.

  2. 2

    Kým sa nám cestovina uvarí nakrájame: šunku, syr, šampiňóny, rajčiny a nachystáme omáčku: do misky rozbijeme 3 vajcia, pridáme soľ, korenie, lyžičku petržlenovej vňati, trochu mlieka.

  3. 3

    Plníme formu: najskôr ide jedna vrstva makarónov a potom hríby,šunka, syr. Keď je forma už plná, vylejeme navrch omáčku, poukladáme rajčiny a postriekame nákyp kečupom.Pečieme vo vyhriatej rúre.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia