Krevetové risotto
Krevetové risotto

Ryža s krevetami a kalamármi

ryzasos - fotkaRyža SOS, 17. januára 2023. Komerčný recept.
Ryža s krevetami a kalamármi
Foto: ryzasos
4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
2 ks
250 g
2 ks
1 ks
1 strúčik
1 ks
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravte domáci vývar. Krevety ošúpte a odstráňte hlavy. Nakrájajte mrkvu a pór.

  2. 2

    Rozohrejte hrniec s olejom a na strednom ohni orestujte pór, mrkvu a krevety. Pridajte vodu, dochuťte soľou a varte približne 30 minút.

  3. 3

    Cesnak nasekajte na drobno. Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom cesnak. Kalamáre očistite a taktiež pridajte na panvicu. Po pár minútach pridajte na jemno nakrájanú cibuľu a paradajku nastrúhanú bez šupky.

  4. 4

    Dochuťte sladkou paprikou a pridajte ryžu. Postupne pridávajte scedený horúci vývar, keď sa vstrebe do ryže, pridajte ďalší. Varte 10 minút a pridajte uvarené krevety.

  5. 5

    Keď má ryža krémovú konzistenciu, pridajte maslo a parmezán, premiešajte a môžete podávať.

Diskusia k receptu

dormella
Varit krevety 30' + dalsich 10' s ryzi je absurdni, stacilo je oloupat, ostranit strivko a pouzit na vyvar jen krunyre a hlavy. Oloupane syrove krevety pak vlozit az do skoro hotove ryze, staci jim maximalne 6 -7 tepelne upravy a jsou hotove. Prevarene krevety jsou nechutne "gumove" az tvrde.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia