Ryža s krevetami a kalamármi
Foto: ryzasos
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravte domáci vývar. Krevety ošúpte a odstráňte hlavy. Nakrájajte mrkvu a pór.
- 2
Rozohrejte hrniec s olejom a na strednom ohni orestujte pór, mrkvu a krevety. Pridajte vodu, dochuťte soľou a varte približne 30 minút.
- 3
Cesnak nasekajte na drobno. Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom cesnak. Kalamáre očistite a taktiež pridajte na panvicu. Po pár minútach pridajte na jemno nakrájanú cibuľu a paradajku nastrúhanú bez šupky.
- 4
Dochuťte sladkou paprikou a pridajte ryžu. Postupne pridávajte scedený horúci vývar, keď sa vstrebe do ryže, pridajte ďalší. Varte 10 minút a pridajte uvarené krevety.
- 5
Keď má ryža krémovú konzistenciu, pridajte maslo a parmezán, premiešajte a môžete podávať.
Tiež risotto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu