Grahamové spagetti s bielym vínom

bambuch - fotkabambuch, 10. februára 2013
Grahamové spagetti s bielym vínom
Foto: bambuch

Zostali mi grahamové špageti, tak som sa rozhodla, že si urobím k nim aglio e olio trošku po mojom.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 dkg (vykostené stehná)
1 ks (väčšia)
3 strúčiky
1 plátok
1 hrsť
1 viazaničku
2 dcl




Postup

  1. 1

    Na rozpálenom olivovom oleji rozpustíme plátok masla, pridáme na plátky pokrájanú cibuľu spolu s cesnakom a podusíme.Pridáme vykostené horné kuracie stehná /môžu byť aj kuracie prsia/ nakrájané na kocky,premiešame,okoreníme mletým bielym korením,osolíme,pridáme za hrsť mrazeného hrášku.Celú zmes prudko opečieme a podlejeme suchým bielym vínom, až kým nevyprchne alkohol z vína.

  2. 2

    Grahamove špagety/alebo iný druh cestovín/ pripravíme klasickým spôsobom podľa návodu.

  3. 3

    Porcujeme tak, že na cestoviny uložíme kuraciu zmes aglio e olio./podľa potreby a chuti /môžeme ozdobiť nastrúhanou mozarellou.DOBRÚ CHUŤ !

Diskusia k receptu

brambora
no nenazvala by som to aglio e olio pretoze od nich to ma daleko. je tam mnoho veci navyse oproti originalu. radsej ste mali dat vlastny vymysleny nazov.
afataga
a sme zas doma, stara mama :-) som zvedava na dalsie komentare
iveta2323
Brambora ak nevieš čítať..tak Bambuch napísala názov jedla Grahamove spagetti s bielym vínom a potom tam je veta a aglio a olio trošku po mojom.. Tak asi,že to je iné.. Nevies čítať??
lucylee
A zase sme pri tom-@bambuch ako rozumna zena si nechala poradit a zmenila nazov a @iveta2323 ako mnohi ini pred nou sa zastava a obhajuje bambuchove jedlo, co absolutne nie je potrebne..nemas pravdu, ale to je zbytocne pisat, lebo vam to tak chuti, ze?
brambora
Draha @iveta2323. ja viem velmi dobre citat, pretoze @bambuch zmenila nazov odvtedy. Predtym tam bolo grahamove spagety aglio e olio. Tak sa vy dve dohodnite a potom tu na mna stekaj!
kimlo
To mi pripomenulo toho murára-politika Ľuptáka keď na novinárske otázky hovoril "NO CEMENT!" ... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia