Tiramisu torta

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 29. apríla 2023. Komerčný recept.
Tiramisu torta
Foto: Potravinarskavyrobaliana

Bezchybná a voňavá inšpirácia na narodeninovú tortu.

45 minút
príprava

Suroviny

150 ml
1 bal.
2 KL
1,5 KL
250 g
30 ml
40 g
Okrem toho:
200 ml (alebo melta)
50 ml (alebo kávový)




Postup

  1. 1

    V 50 ml mlieka necháme 10 minút napučať Želatínu číru. Do zvyšného mlieka nasypeme šľahačku v prášku, instantnú kávu a mixérom prešľaháme. Ďalej zašľaháme cukor, vaječný likér a mascarpone. Napučanú Želatínu číru zohrejeme v mikrovlnnej rúre asi 15 sekúnd a zašľaháme do krému.

  2. 2

    Do uvarenej a vychladenej kávy vlejeme mandľový alebo kávový likér. Podlhovasté piškóty uložíme do formy, pokvapkáme kávou zmiešanou s likérom a nalejeme polovicu krému.

  3. 3

    Navrstvíme ďalšie piškóty, polejeme kávou s likérom a rozotrieme zvyšný krém. Nakoniec nahrubo posypeme Kakaom tmavým.

Diskusia k receptu