Tiramisu torta
Foto: Potravinarskavyrobaliana
Bezchybná a voňavá inšpirácia na narodeninovú tortu.
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
150 ml |
|
1 bal. |
|
2 KL |
|
1,5 KL |
|
250 g |
|
30 ml |
|
40 g |
|
Okrem toho: | |
|
|
200 ml (alebo melta) |
|
50 ml (alebo kávový) |
|
|
Postup
-
1
V 50 ml mlieka necháme 10 minút napučať Želatínu číru. Do zvyšného mlieka nasypeme šľahačku v prášku, instantnú kávu a mixérom prešľaháme. Ďalej zašľaháme cukor, vaječný likér a mascarpone. Napučanú Želatínu číru zohrejeme v mikrovlnnej rúre asi 15 sekúnd a zašľaháme do krému.
- 2
Do uvarenej a vychladenej kávy vlejeme mandľový alebo kávový likér. Podlhovasté piškóty uložíme do formy, pokvapkáme kávou zmiešanou s likérom a nalejeme polovicu krému.
- 3
Navrstvíme ďalšie piškóty, polejeme kávou s likérom a rozotrieme zvyšný krém. Nakoniec nahrubo posypeme Kakaom tmavým.
Tiež tiramisu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu