Foto: lejsy
jedno z mojich najobľúbenejších jedál, a obsahuje ingrediencie, ktoré mi veľmi chutia.
porcie
príprava
Suroviny
1 ks veľká |
|
3 ks |
|
4-5 strúčiky |
|
podľa chuti 3-4 ks |
|
1/3 bal. mrazený |
|
1/2 kg chladený |
|
podľa chuti |
|
250 ml na šľahanie |
|
štipka |
|
|
|
|
|
|
|
sušený |
|
|
Postup
-
1
Posekať cibuľku a hodiť na panvicu, potom posekať cuketu a hodiť k cibuľke. Panvicu zavrieme a necháme dusiť až do zmäknutia cukety.
-
2
Otvorím si jedného Plzňa, nalejem do pohára a vychutnám si ho =o)
-
3
Zatiaľ si napacujeme lososa (trochu olivového oleja, soľ, sladká červená paprika, sušený cesnak, grilovacie korenie)
-
4
Hodím lososa na panvicu a pečiem najprv pod pokrievkou, aby zmäkol vo vnútri a potom prepečiem bez pokrievky z vonkajších strán
-
5
K zmäknutej cukete pridám hrášok a podusím chvíľku
-
6
Dám variť cestoviny, potom scedím
-
7
ďalej pridám cesnak a šampiňóny, premiešam a podusím
-
8
Nezabúdam na svoj pitný režím a dám si pivko =o)
-
9
Cestoviny pridám do panvice, premiešam a povarím cca 2 min. (dováram už bez pokrievky ! )
-
10
Pridám smotanu, nechám zovrieť a varím cca 4 min.
-
11
Pridám pokrájaného lososa, premiešavam spolu 1-2 min.
-
12
a vuala.....fajnotka je na svete ;o) môžete to na tanieri posypať aj parmezánom
Diskusia k receptu