Foto: jody
Tip na rýchlu, chutnú a tentoraz bezmäsitú večeru.
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji opečieme nahrubo nastrúhanú mrkvu a zeler.
-
2
Pridáme popučený cesnak, len chvíľku opečieme na slabom ohni, aby neprihorel.
-
3
Podlejeme vodou, posolíme, pridáme polovicu bujónovej kocky (alebo celú, ak máte chuť) a povaríme.
-
4
Pridáme pretlak, premiešame, povaríme.
-
5
Prispeme bylinky, cukor a ešte zjemníme maslom. Prevaríme, nehustíme ničím.
-
6
Špagety uvaríme na skus. Scedíme, nepremývame a pokvapkáme olejom.
-
7
Podávame len preliate vynikajúcou omáčkou, alebo, komu nestačí, posype si syrom. Dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu