Zemiakový šalát zo Sicílie

marika9 - fotkamarika9, 10. augusta 2015
Zemiakový šalát zo Sicílie
Foto: marika9

Tento šalát poznám z návštev u príbuzných, ktorí si recept priniesli zo Sicílie. Neručím za to, že je originál Sicílsky. Hlavne, že všetkým veľmi chutí. Jedná sa o prílohu, ale je možné ho jesť aj samostatne. Suroviny uvádzam len cca. Každý si množstvá môže prispôsobiť podľa chuti

6
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
800 - 1000 g
4 ks
1 bal.
1/2 - 1 dcl
z 1 citróna
1 malá lyžička äalebo cukor)
2 - 3 malé lyžičky
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme zemiaky v šupke. Zatiaľ si pripravíme ostatné: nakrájame rajčiny, na malé kocky a osolíme ich. Z citrónovej šťavy, sladidla, korenia, príp trošky vody si pripravíme nálev. Cibuľku rozkrojíme na polovice a krájame tenké prúžky, zasolíme.

    Zemiakový šalát zo Sicílie - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené zemiaky vychladíme, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Osolíme a popolievame olivovým olejom a premiešame. Pridáme kapry, cibuľku (môže byť šalotka alebo červená), rajčiny a zalejeme nálevom. Premiešame a necháme odstáť aspoň pol hodinu.

    Zemiakový šalát zo Sicílie - obrázok 2

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pekne. Aku chut dodavaju kapary? Cim by sa dala ich chut nahradit? Nezozeniem ich u nas.