Foto: marika9
Tento šalát poznám z návštev u príbuzných, ktorí si recept priniesli zo Sicílie. Neručím za to, že je originál Sicílsky. Hlavne, že všetkým veľmi Zobraziť celý popisTento šalát poznám z návštev u príbuzných, ktorí si recept priniesli zo Sicílie. Neručím za to, že je originál Sicílsky. Hlavne, že všetkým veľmi chutí. Jedná sa o prílohu, ale je možné ho jesť aj samostatne. Suroviny uvádzam len cca. Každý si množstvá môže prispôsobiť podľa chuti
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 kg |
|
800 - 1000 g |
|
4 ks |
|
1 bal. |
|
1/2 - 1 dcl |
|
z 1 citróna |
|
1 malá lyžička äalebo cukor) |
|
2 - 3 malé lyžičky |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Uvaríme zemiaky v šupke. Zatiaľ si pripravíme ostatné: nakrájame rajčiny, na malé kocky a osolíme ich. Z citrónovej šťavy, sladidla, korenia, príp trošky vody si pripravíme nálev. Cibuľku rozkrojíme na polovice a krájame tenké prúžky, zasolíme.
-
2
Uvarené zemiaky vychladíme, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Osolíme a popolievame olivovým olejom a premiešame. Pridáme kapry, cibuľku (môže byť šalotka alebo červená), rajčiny a zalejeme nálevom. Premiešame a necháme odstáť aspoň pol hodinu.
kapary kúpiš už vo väčšine predajní s potravinami, sú uložené pri olivách a inej konzervovanej zelenine. Je to úzka asi 7 alebo 15 cm vysoká fľaštička. Neviem, čím by si ich nahradila. Prevláda v nich slaná chuť.
pridavam link s clankom -
Pomocníčka kapucínka -
plnielanu.zoznam.sk/c/769/pomocnicka-kapucinka-pre-vase-tel...
pekny den zelam :-)