MOZZARELA - raňajky fotorecept

jerica - fotkajerica, 19. septembra 2011
MOZZARELA - raňajky (fotorecept)
Foto: jerica

@jerica je veľa receptov so syrom mozzarella , ja pridávam recept aké robievam raňajky raz do týždňa , len pre seba .

1
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

100 g
 (bazalka,oregano)
príloha:
 - hrianka




Postup

  1. 1

    zbožňujem syry a mozzarella patrí do môjho jedálnička hlavne na raňajky , tú si vychutnám nakrájanú na kolieska , poukladám paradajku medzi kolieska mozzarelly ,podľa chuti polejem kvalitným olivovým olejom , balsamico octom , balsamico crémom , natrhám rukou bylinky pridám olivy. Tanier je samá šťavička kde si popri namáčam bagetku - hrianku , tanier nemusí ísť do myčky , je to ako vymetené.

    MOZZARELA - raňajky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    robievam aj tak , všetky suroviny dám na listy ľadového šalátu,miesto zelených olív dávam čierne bez kôstky, robievam to viac menej ako predjedlo. Bylinky nesekám nožíkom ale rukami trhám. Biela káva nesmie chýbať.

    MOZZARELA - raňajky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    mozzarella s olejom

    MOZZARELA - raňajky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    aceto balsamico ,

    MOZZARELA - raňajky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    dám krém BALSAMIC GLAZE ,

    MOZZARELA - raňajky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    bylinky - bazalka modrá a zelená , oregano

    MOZZARELA - raňajky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    aby sa nezabudlo na olivy

    MOZZARELA - raňajky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    len sa pustiť do toho , šťavička nasiaknutá v grahamovej bagetke , mňam

    MOZZARELA - raňajky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    hotovo , dopapané , môže sa pokračovať v začatej práci

    MOZZARELA - raňajky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

kata50
No nielen ty robievaš také dobrotky 1x do týždňa. Je to naozaj vynikajúce. Aj tebe sa nepodarí urobiť 2x tú istú chuť ? Stále je iná a lepšia :-))
jerica
@katka50 to vieš , môj miesto mozzarella má rád čo voní mäsom,ja si pochutím na syroch:-)) To je pravda , zakaždým je iná ale vždy dokonalá ako Tvoje koláče.
klaura
tiež zbožňujem mozzarellu, a s rajčinkou a dobrým olejom ... nie je nič lepšie ... u mňa vedie aj pred porciou mäsa :)
stefanm
prepáč @jerica tvoja mozzarella = super !!! občas mám aj ja takýto "úlet" :) a páči sa mi tam ten ocot a olivy!!! ... len si neviem predstaviť ako s tou tvrdou hriankou vytieraš "dočista" šťavičku z tanierika!! ... @michsamant mňa na mojich "raňajkách pri PC" hypnotizuje ten obsah pohára :) , tiež úplne ...
jerica
Katka,Klaura, Sylvinka ďakujem za komentíky,@stefanm máš to tam čierne na bielom tanieri,bagetku nenechám vysušiť striedka je vláčna a napitá šťavička v bagettke je ako Tvoje pivko keď je nasávané. Môj by si dal z Tvojho ranného jedálnička bez syra k tomu pije čaj,pivko u nás ide k rezníkom.
Tieto "úlety" mávam keď chcem fazónu "zoštíhliť ",len či sa mi to podarí neviem lebo varecha.sk je veľký pokušiteľ,nehovorím Tvoje úletové recepty,tiež sú pre pokušenie a inšpirácie.Môj je ráno hypnotizovaný zo mňa. chachacha...
babav
Jerica, to je krasne ,zdrave jedlo vhodne nie len na ranajky .... castejsie ako raz do tyzdna .Krasne si to nafotila...pasca pre oci
aj chutove kanaliky;-)
danculka
Zbožňujem túto kombináciu,hocikedy,ráno,na obed,večer...
marianne69
...bez debaty,moje najoblubenejsie ranajky,obed aj vecera,som schopna na tom frcat cele leto,ale si Ty sukromnik,ze sama pre seba si ich robis:-DDD ked si ich ja robim,najskor nos ohrnaju,ze nic od masa tam nie je,ale potom sa mi stahuju do taniera,ze ake dobre.....ba priam vynikajuce a laakave fotky....super recept
jerica
milá @marianne69 nie som súkromník,len som doma ja a moja polovička, deti z rodinného hniezda sú už mimo nás od roku 1990,môj milovaný nie je syrák , niekedy sa mi podarí vpašovať v rôznej forme hlavne syr zapečený na hrianke , alebo do práce medzi chlebík šunka , syr , tak aj bolo včera ale po večeri že či mám ešte niečo , áno mám dala bagetku so syrom do rúry zapla gryl a hneď mal doplnenie "na noc" možno to niektoré poznáte , že sa musia tí naši chlapi doplniť aj keď sa schyľuje do hajan:-))
sovka62
Nie, @marianne69 , naša @jerica nie je súkromník, lebo takúto dobrotu sme u nich už ochutnali aj my a dokonca nám za jednu misu domov zabalila (a prázdna misa je ešte u nás) a bol to naozaj také dobré ako napísala.
honestka
Je malo jedal, na ktore by som momentalne mala chut, ale tu by som si dala povedat Jarka. Ale bez toho praveho balsamico by to ozaj nebolo ono. Takto aspon pri obcasne putavych receptoch si vybavujem chute tychto dobrot, ked som pri stole s jedlom formou "vyvarenskeho" jedla.
Tesim sa kazdemu obrazku,ktorymi takto posielas pre "potesenie oka"
a tesim sa na weekendy, kedy si zajem dobroty, ktore mame radi.
A tento recept patri taktiez medzi nase oblubene a ani sa nam netazi zajst na koniec mesta do deli, kde dostaneme vzdy potrebne suroviny.
Podravujem doma Jarka a zelam vsetko dobre. hugs.
jerica
@sovka62 @honestka aké milé pohladenie keď vás vidím takto za sebou v komentoch,jedna za veľkou mlákou , druhá toť za rohom , určite si ešte posedíme spolu keď boh dá a zdravím nás obdarí . Slza sa mi tlačí do oka pri čítaní milých slov vo všetkých komentoch.MOC Ďakujem:-)
marianne69
:-) ved ja viem,ze @ jerica nesukromnici:-DD,ze je dobrak od kosti,aj ked sa stretavame len takto virtualne,len mi to take zbavne prislo,v tom uvode,dufam,ze som sa nedotkla,to by som naozaj nechcela:-) Ja som si uz zvykla varit doma dve kuchyne jednu pre muza a dceru, ked pride na navstevu s priatelom a druhu takuto zeleninkovu a bezmasitu pre mna.....inak je to niekedy zlozite,lebo my mame s muzom absolutne rozdielne chute,on na sladke jedla a masove a ja na slano a bez masa:-)
babi
Jarka, všetky chvály tu už boli povedané, niet čo dodať, je to FAMÓZNE.
Všetko spolu dokonale harmonizuje, chute perfektne vyvážené a ten konečný efekt -servírovanie- musím zložiť poklonu.
Tuším prídem k tebe niekedy na raňajky , ha, ha ..............
jerica
milá @marianne69 vieš to asi mala @sovka na mysli toho súkromníka že som asi lakomá ona to určite nemyslela v zlom , iba že Ty si nemohla vedieť že sme len dvaja doma,u nás sme na sladké ja aj môj a na vyžierkanie tiež obaja.No a teraz pred pol nocou som zamiesila na nemiesený chlieb,vyskúšala som inú kombináciu suroviny,keď ho ráno upečiem podarí sa mi spraviť zopár fotiek určite ho dám pre potešenie varecháčov,mňa viac teší keď si môžem oči pokochať na foto v recepte,mám aj v sebe niekedy pár otázok že či sa to nedá aj výstižnejšie aj keď sa to vždy nedá,hlavne teraz ako sa slnkom mení sklon svetla.
@babi ako mám to zariadiť aby si bola u nás na raňajky,ja si raňajkujem keď môj je už na ceste do práce,sedím si a vychutnávam si jednu radosť za druhou,prvá je ako je dobre doma a druhá čítanie záhradkára pri raňajkách.@babi a to s tou poklonou nepreháňaj,ešte pri poklone sa ti zasekne platnička a čo potom ako budeš sedieť na prezentácii v Holi a ešte aj v retro.To potom by si si dala retro korzet:-)
palokuchki
Jarmilka, krasne obrazky, narobila si mi chute. Ked som bola na Slovensku prve dva tyzdne som skoro zila len na syroch. Hlavne ostiepky a parenice boli stale u mna na jedalnom listku. A ta tvoja stedrost, kto sa s tebou stretne ju okamzite pociti.
janger
Jajajaj, Jarmilka, no to si mi narobila chute :-)))). Paradne ranajky papkavas! Same dobrotky na tanieri. Len balsamico nejako moc nezboznujem....
jerica
@palokuchki Danielka ďakujem,potešilo,
@janger basamiko sa stratí v olivovom oleji a ten blase crém je s chuťou jemne sladkou ja ho používam aj na ovoce, Jani ďakujem za komentík.
cica2
tento receptík nemá chybu, nádhera!!!!.... a takéto raňajky keby ma tak ráno čakali :D
jerica
@njdevil kde vidíš v recepte pivo? ja síce mám tiež rada bezdrôtové pivo , ale v iných receptoch , pri mozzarelle mám najrašej dobrú bielu kávu:-)) pivo si pozri v mojich iných receptoch:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia