Foto: jerica
@jerica je veľa receptov so syrom mozzarella , ja pridávam recept aké robievam raňajky raz do týždňa , len pre seba .
porcia
príprava
Postup
-
1
zbožňujem syry a mozzarella patrí do môjho jedálnička hlavne na raňajky , tú si vychutnám nakrájanú na kolieska , poukladám paradajku medzi kolieska mozzarelly ,podľa chuti polejem kvalitným olivovým olejom , balsamico octom , balsamico crémom , natrhám rukou bylinky pridám olivy. Tanier je samá šťavička kde si popri namáčam bagetku - hrianku , tanier nemusí ísť do myčky , je to ako vymetené.
-
2
robievam aj tak , všetky suroviny dám na listy ľadového šalátu,miesto zelených olív dávam čierne bez kôstky, robievam to viac menej ako predjedlo. Bylinky nesekám nožíkom ale rukami trhám. Biela káva nesmie chýbať.
-
3
mozzarella s olejom
-
4
aceto balsamico ,
-
5
dám krém BALSAMIC GLAZE ,
-
6
bylinky - bazalka modrá a zelená , oregano
-
7
aby sa nezabudlo na olivy
-
8
len sa pustiť do toho , šťavička nasiaknutá v grahamovej bagetke , mňam
-
9
hotovo , dopapané , môže sa pokračovať v začatej práci
Tieto "úlety" mávam keď chcem fazónu "zoštíhliť ",len či sa mi to podarí neviem lebo varecha.sk je veľký pokušiteľ,nehovorím Tvoje úletové recepty,tiež sú pre pokušenie a inšpirácie.Môj je ráno hypnotizovaný zo mňa. chachacha...
aj chutove kanaliky;-)
Tesim sa kazdemu obrazku,ktorymi takto posielas pre "potesenie oka"
a tesim sa na weekendy, kedy si zajem dobroty, ktore mame radi.
A tento recept patri taktiez medzi nase oblubene a ani sa nam netazi zajst na koniec mesta do deli, kde dostaneme vzdy potrebne suroviny.
Podravujem doma Jarka a zelam vsetko dobre. hugs.
Všetko spolu dokonale harmonizuje, chute perfektne vyvážené a ten konečný efekt -servírovanie- musím zložiť poklonu.
Tuším prídem k tebe niekedy na raňajky , ha, ha ..............
@babi ako mám to zariadiť aby si bola u nás na raňajky,ja si raňajkujem keď môj je už na ceste do práce,sedím si a vychutnávam si jednu radosť za druhou,prvá je ako je dobre doma a druhá čítanie záhradkára pri raňajkách.@babi a to s tou poklonou nepreháňaj,ešte pri poklone sa ti zasekne platnička a čo potom ako budeš sedieť na prezentácii v Holi a ešte aj v retro.To potom by si si dala retro korzet:-)
@janger basamiko sa stratí v olivovom oleji a ten blase crém je s chuťou jemne sladkou ja ho používam aj na ovoce, Jani ďakujem za komentík.