Foto: skatulka
Focaccia sa pripravuje z chlebového cesta. Môže sa podávať samostatne alebo ako príloha k šalátom, alebo aj k polievkam. Ako oblohu môžete použiť aj Zobraziť celý popisFocaccia sa pripravuje z chlebového cesta. Môže sa podávať samostatne alebo ako príloha k šalátom, alebo aj k polievkam. Ako oblohu môžete použiť aj syr, rôzne bylinky a podobne.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Kvások si pripravíme z vlažnej vody, cukru a droždia. Do múky pridáme kvások, 2 lyžice oleja a soľ.
- 2
Cesto necháme nakysnúť prikryté utierkou.
- 3
Potom z cesta rukou vytvoříme dve hrubšie placky, ktoré ešte polejeme olivovým olejom.
- 4
Navrch som poukladala olivy a sušené paradajky, môže byť aj rozmajrín, alebo iné bylinky. Mierne rukami vtlačíme do cesta. Môžeme nechať ešte mierne nakysnúť.
- 5
Pečieme 10-12 minút na 220-250°C. Po upečení môžeme ozdobiť rukolou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tiež som robievla najmä k polievka,si šikovná :-)
- viac oleja v ceste
- na ziaden pripad sa cesto nesmie natolko solit
- cesto kysne 3x
- vyklopi sa na poolejovany pekac, kde sa prstami vtlacia priehlbiny
- hrubka cesta ca. 2 cm (focaccia nie je pizza!)
- poleje sa emulziou olej-voda-sol (tzv. "salamoia")
- focaccia z Janovu sa ale odlisuje od focacci z juzneho Talianska alebo Sicilii.
...ale urcite ste zistili velke rozdiely, alebo azda nie?