Smotanovo-špenatové špagety

chutnaaa - fotkachutnaaa, 8. októbra 2012
Smotanovo-špenatové špagety
Foto: chutnaaa

Neviem ci uz tento recept existuje.I ked som ho vydumala sama.je mozne ze niekto mal tento napad uz skor.Neskutocne chutne spagety.

5 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na malom mnozstve masla si oprazime slaninku.Ak slaninka pusti vodu,treba ochutnat,je mozne ze je moc slana.Vtedy vodu radsej vylejeme,omacka by bola moc presolena.Pridame spenatove listy.Ja som pouzila rozmrazene Iglo,ale urcite cerstve nic nepokazia.Podlejeme vodou [len tak aby sa mam spenatove listy uvarili,urcite netreba vela vody]. Varime asi 10 min. Pridame niekolko struckov pretlaceneho cesnaku,odstavime z ohna a pridame smotanu.Ja som pouzila hned dve,aby bola omacka jemnucka.Dame spat varit na max 3 min.Omacku zahustime bielou zaprazkou,ale kludne mozete pouzit aj vodu zriedenu so smotanou,alebo mliekom.Dochutime podla chuti,mozeme zjemnit pridanim masla.

Diskusia k receptu

marianna76
Aj my robíme takéto ... je to super... mám ešte špenát v záhradke... Sú krásne tieto tvoje špagety...
chutnaaa
Dakujem Marianka.Len som teda trochu smutna ze i ked to bol moj napad,tak uz vlastne existoval... 8]
marianna76
Ale nie, nemusíš byť smutná... veľa z nás robíme, čo máme poruke doma a čo je zdravé a chutné.... mojim deťom toto veľmi chutí... dakedy aj tú omaču mixnem a je zelená, dakedy nemám slaninku, dakedy i špenát vynechám a mám len syrovú... podľa tohto, čo máme doma ...
lusinkab
robim nieco podobne ale zaprasku vobec nedavam :-) inaksie krasna fotka a najviac sa mi paci v rozpise surovin krasne prerastana slaninka :-) mnam za tu by som sa teraz aj pobit dokazala :-)))