Cesto na pizzu

pn - fotkapn, 8. decembra 2021
Cesto na pizzu
Foto: pn

Tento recept mám z hotela, v ktorom som pracovala. Cesto je strašne dobré. Odkedy robievam pizzu s týmto cestom, už nikdy nechodíme do pizzerie.

80 minút
príprava
7-10 minút
na 250 °C

Suroviny

1 kg
2 dkg
2 dkg
6 dkg
1/2 l
1 dl
1 dl (3,2 %)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z droždia, cukru a trochu teplej vody si spravíme kvások. Keď vykysne, pridáme ho do múky s ostatnými surovinami a vymiesime hladké cesto. Necháme kysnúť 1 hodinu. Potom cesto rozdelíme na 5 časti, spravíme z nich guľky a necháme kysnúť 10 minút. Ja robievam okrúhle pizze, ktoré ukladám na otočený plech. Pečiem na spodnej mriežke na 250 °C 7-10 minút. Mam rúru s ventilátorom a program, na ktorom pečiem je ventilátor, dolný ohrev a horný gril ohrev (to je všetko na jednom programe).

    Cesto na pizzu - obrázok 1
  2. 2

    Pizza pripravená na konzumáciu.

    Cesto na pizzu - obrázok 2

Diskusia k receptu

alina598
Ďakujem za recept, určite vyskúšam, som milovník pizze😀

Zaujímavé video z archívu TV Varecha