Panzerotti

gionima - fotkagionima, 18. mája 2012
Panzerotti
Foto: gionima

Tak tento recept mam od mojej svokry je jednoduchy a dobrucky :) My ich mame radi plnene tuniakom,ale daju sa plnit cim chcete syrom Zobraziť celý popisTak tento recept mam od mojej svokry je jednoduchy a dobrucky :) My ich mame radi plnene tuniakom,ale daju sa plnit cim chcete syrom so sunkou,salamou ci parkami.Robia sa vyprazane,ale i pecene.

Suroviny

500 g
1 ks
200 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Z muky,kvasnic,mlieka,oleja a soli si vypracujeme cesto,ktore sa nelepi.Ak sa vam zda tuhe pridajte este trochu mlieka,ak riedke tak muky.A nechame hodinu vykysnut na teplom mieste.

    Panzerotti - obrázok 1
  2. 2

    Po hodine si vykysnute cesto rozdelime na gulky.

    Panzerotti - obrázok 2
  3. 3

    Tie rozvalkame na tenko a naplnime naplnou,ktoru sme si medzicasom prichystali.Ja som plnila tuniakom v olivovom oleji,mozzarellou,rajcinovou omackou a capperami.Ale mozte napr.:nadrobno nakrajanym syrom a sunkou,alebo salamou ci parkou.To uz je na Vas.

    Panzerotti - obrázok 3
  4. 4

    Naplnene prelozime na polovicu a kraje poriadne uzatvorime bud prstami,alebo si pomozte vydlickou tak aby sa pri vyprazani panzerotti neotvarali.

    Panzerotti - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec vyprazime v dobre rozohriatom oleji do zlatista.Ak chcete robit pecene staci ich namiesto prazenia ulozit na omasteny plech a upiect do ruzova. Prajem dobru chut !

    Panzerotti - obrázok 5

Diskusia k receptu

paveva
Gionima a ako by vyzerali, keby sa len varili? radšej by som ich robila bez smaženia, dik
gionima
hej je to napisane v poslednom postupe,ze sa daju aj upiect a su tiez dobre a zdravsie ,my mame radi vysmazane.Inak smazene jedla nerobievam tak raz za cas si daco smazene dovolime :) Inak vyzeraju rovnako su len bledsie.
klekipetra
Gionima, vy by ste sa v našej rodine uplatnili.
Na tomto recepte najviac oceňujeme, že dáva možnosť vymýšľať jeho rôzne "odrody". A pravdaže jeho jednoduchosť.
marianne69
mne sa to paci,hlavne ta plnka v nich,nechces dopisat do surovin?(alebo je napisana v bode c.3 nic viac tam netreba? ) taketo slane mam rada...
hubata
Rozmýšľam že varené (alebo robené na pare) by mali asi chuť plnenej knedle, takže až také zlé by to zasa nemuselo byť......
Pekný receptík, pekné foto a popis, oceňujem aj variabilnosť receptu: každý si môže urobiť plnku takú akú má rad (aj na sladko napr. s tvarohom, makom, orechami a vzniklo by niečo na spôsob šišiek alebo pirôžkov).
gionima
neviem teda ci varene to uz asi lepsie orginal pirozky,ale moze sa skusit :) A "moja"plnka je opisana v bode c.3 ja davam vse tak od oka tak nemam presnu gramaz.
A dakujem som rada,ze sa paci :)
tetrisss
Mnam, taketo dobroty mam rada, inak je to podobne ako ruske pirozky.
garanco
Takéto "pancerote" nám ponúkal na pláži v Čiernej Hore jeden odrastený chlapec. Mal ich v košíku prikryté vyšívaným obrúskom. Na otázku, čo to je, sa mi snažil vysvetliť postup, ako to robí jeho mamka, a nakoniec ich nazval "minipice". Boli naozaj veľmi chutné, vyzerali ako na Tvojom obrázku. Aj som ich raz robila so šunkou, syrom a kečupom, ale človek na mnohé veci po čase zabudne.
Dobre, že si mi ich pripomenula!:-)))
katuliena99
Babulky používam práškové droždie koľko toho dat...
Som začiatočnícka prosím




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia