Foto: gionima
Tak tento recept mam od mojej svokry je jednoduchy a dobrucky :) My ich mame radi plnene tuniakom,ale daju sa plnit cim chcete syrom Zobraziť celý popisTak tento recept mam od mojej svokry je jednoduchy a dobrucky :) My ich mame radi plnene tuniakom,ale daju sa plnit cim chcete syrom so sunkou,salamou ci parkami.Robia sa vyprazane,ale i pecene.
Postup
-
1
Z muky,kvasnic,mlieka,oleja a soli si vypracujeme cesto,ktore sa nelepi.Ak sa vam zda tuhe pridajte este trochu mlieka,ak riedke tak muky.A nechame hodinu vykysnut na teplom mieste.
-
2
Po hodine si vykysnute cesto rozdelime na gulky.
-
3
Tie rozvalkame na tenko a naplnime naplnou,ktoru sme si medzicasom prichystali.Ja som plnila tuniakom v olivovom oleji,mozzarellou,rajcinovou omackou a capperami.Ale mozte napr.:nadrobno nakrajanym syrom a sunkou,alebo salamou ci parkou.To uz je na Vas.
-
4
Naplnene prelozime na polovicu a kraje poriadne uzatvorime bud prstami,alebo si pomozte vydlickou tak aby sa pri vyprazani panzerotti neotvarali.
-
5
Nakoniec vyprazime v dobre rozohriatom oleji do zlatista.Ak chcete robit pecene staci ich namiesto prazenia ulozit na omasteny plech a upiect do ruzova. Prajem dobru chut !
Na tomto recepte najviac oceňujeme, že dáva možnosť vymýšľať jeho rôzne "odrody". A pravdaže jeho jednoduchosť.
Pekný receptík, pekné foto a popis, oceňujem aj variabilnosť receptu: každý si môže urobiť plnku takú akú má rad (aj na sladko napr. s tvarohom, makom, orechami a vzniklo by niečo na spôsob šišiek alebo pirôžkov).
A dakujem som rada,ze sa paci :)
Dobre, že si mi ich pripomenula!:-)))
Som začiatočnícka prosím