Jednoduchý recept, veľmi ľahký, rýchly a chuťovo vynikajúci. Snúbenec mi to zakázal robiť, že len do toho chodí, že sa nemôže zdržať, aby to Zobraziť celý popisJednoduchý recept, veľmi ľahký, rýchly a chuťovo vynikajúci. Snúbenec mi to zakázal robiť, že len do toho chodí, že sa nemôže zdržať, aby to nejedol aj keď už má dosť :)
príprava
na 200 °C
Suroviny
400 g (kuracie, bravčové alebo hovädzie) |
|
1 ks |
|
1-2 strúčiky |
|
1 lyžička (nemusí byť) |
|
podľa chuti ľ, korenie, majorán, bazalka, petržlen... |
|
1 ks, alebo mozzarella (nemusí byť) |
|
250 - 300 ml, najlepšie 10% |
|
300 - 500 ml alebo 1 ks alebo paradajková polievka v sáčku |
|
(môže byť aj klasický) |
|
Postup
-
1
Do mletého mäsa primiešame prísady, t.j. pokrájanú cibuľu na malé kúsky, pretlačený cesnak, horčicu, soľ, korenie, koreniny podľa chuti (napr. sušený petržlen, majorán, bazalka, grilovacia zmes alebo korenie na špagety...).
- 2
Urobíme z vymiešanej zmesi guľky, cca 15 guliek výjde na zapekaciu väčšiu misu. Potrieme zapekaciu misu olivovým olejom a poukladáme guľky, aby boli medzi nimi medzery cca 1,5 cm.
- 3
Na každú guľku položíme plátok syra, keď nemáme, tak netreba :)
- 4
OMÁČKA: V ďalšej miske zmiešame smotanu na varenie s rajčinovým pretlakom alebo s paradajkovou polievkou v sáčku. Poprípade môžme pridať do tejto zmesi bryndzu alebo tavený syr a poriadne to vymiešať. Trošku ochutíme soľou, korením, koreninami.
- 5
Nakoniec podlejeme mäsové guľky omáčkou a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200 st., na 25 min. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dorisa, budem rada, ak pridáte fotky :)
ja som robila minule guľky len z kuracieho a boli fakt dobré.