Zapekané cannelloni so špenátom fotorecept

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 23. septembra 2016 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Zapekané cannelloni so špenátom (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
25 min
príprava
35 min
na 170 °C

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Špenát urestujeme spolu s 1 nakrájanou cibuľou a 2 strúčikmi cesnaku na olivovom oleji, pridáme muškátový orech, soľ, korenie a podusíme. Necháme vychladnúť.

    Zapekané cannelloni so špenátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Paradajková omáčka: V panvici zohrejeme olivový olej, pridáme druhú nakrájanú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, drvené paradajky, bazalku, citrónovú kôru, soľ, korenie a dusíme, až kým omáčka nezhustne.

    Zapekané cannelloni so špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zo špenátu vytlačíme prebytočnú vodu a nasekáme ho na menšie kúsky. Špenát vložíme do misy, pridáme ricottu, nastrúhaný parmezán a vajce.

  4. 4

    Pripravenou špenátovou zmesou naplníme cannelloni, uložíme do pripravenej formy, zalejeme paradajkovou omáčkou, pridáme bazalku a posypeme nastrúhanou mozzarellou syrom. Pečieme pri 170 °C 35 minút. Ak horná vrstva rýchlo hnedne, prikryjeme ju alobalom.

    Zapekané cannelloni so špenátom (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist