Zapekané cannelloni so špenátom fotorecept
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 23. septembra 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
na 170 °C
Suroviny
400 g |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
2 ks |
|
4 strúčiky |
|
400 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
250 g |
|
150 g |
|
250 g |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Špenát urestujeme spolu s 1 nakrájanou cibuľou a 2 strúčikmi cesnaku na olivovom oleji, pridáme muškátový orech, soľ, korenie a podusíme. Necháme vychladnúť.
-
2
Paradajková omáčka: V panvici zohrejeme olivový olej, pridáme druhú nakrájanú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, drvené paradajky, bazalku, citrónovú kôru, soľ, korenie a dusíme, až kým omáčka nezhustne.
-
3
Zo špenátu vytlačíme prebytočnú vodu a nasekáme ho na menšie kúsky. Špenát vložíme do misy, pridáme ricottu, nastrúhaný parmezán a vajce.
- 4
Pripravenou špenátovou zmesou naplníme cannelloni, uložíme do pripravenej formy, zalejeme paradajkovou omáčkou, pridáme bazalku a posypeme nastrúhanou mozzarellou syrom. Pečieme pri 170 °C 35 minút. Ak horná vrstva rýchlo hnedne, prikryjeme ju alobalom.
- 4
Diskusia k receptu