Zapekané cannelloni so špenátom fotorecept
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 23. septembra 2016
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 23. septembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
25 minút
príprava
príprava
35 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Špenát urestujeme spolu s 1 nakrájanou cibuľou a 2 strúčikmi cesnaku na olivovom oleji, pridáme muškátový orech, soľ, korenie a podusíme. Necháme vychladnúť.
-
2
Paradajková omáčka: V panvici zohrejeme olivový olej, pridáme druhú nakrájanú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, drvené paradajky, bazalku, citrónovú kôru, soľ, korenie a dusíme, až kým omáčka nezhustne.
-
3
Zo špenátu vytlačíme prebytočnú vodu a nasekáme ho na menšie kúsky. Špenát vložíme do misy, pridáme ricottu, nastrúhaný parmezán a vajce.
- 4
Pripravenou špenátovou zmesou naplníme cannelloni, uložíme do pripravenej formy, zalejeme paradajkovou omáčkou, pridáme bazalku a posypeme nastrúhanou mozzarellou syrom. Pečieme pri 170 °C 35 minút. Ak horná vrstva rýchlo hnedne, prikryjeme ju alobalom.
- 4
Diskusia k receptu