Zapekané cannelloni so špenátom fotorecept

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 23. septembra 2016
Zapekané cannelloni so špenátom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
25 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

400 g
1 ks
2 ks
4 strúčiky
400 g
100 g
250 g
150 g
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špenát urestujeme spolu s 1 nakrájanou cibuľou a 2 strúčikmi cesnaku na olivovom oleji, pridáme muškátový orech, soľ, korenie a podusíme. Necháme vychladnúť.

    Zapekané cannelloni so špenátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Paradajková omáčka: V panvici zohrejeme olivový olej, pridáme druhú nakrájanú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, drvené paradajky, bazalku, citrónovú kôru, soľ, korenie a dusíme, až kým omáčka nezhustne.

    Zapekané cannelloni so špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zo špenátu vytlačíme prebytočnú vodu a nasekáme ho na menšie kúsky. Špenát vložíme do misy, pridáme ricottu, nastrúhaný parmezán a vajce.

  4. 4

    Pripravenou špenátovou zmesou naplníme cannelloni, uložíme do pripravenej formy, zalejeme paradajkovou omáčkou, pridáme bazalku a posypeme nastrúhanou mozzarellou syrom. Pečieme pri 170 °C 35 minút. Ak horná vrstva rýchlo hnedne, prikryjeme ju alobalom.

    Zapekané cannelloni so špenátom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: